Kterými zlomovými okamžiky musí projít každý pár?

Každý vztah se dělí hned do několika různých fází. Při prvním rande se mnohdy cítíte plni energie, euforie a příjemného šimrání v břiše, které může znamenat, že tento partner je pro vás tím pravým společníkem na celý život. Ovšem vždy přijde ke slovu i takzvané vystřízlivění, což znamená, že euforii a prvotní radost vystřídá pro změnu nejedna zkouška vztahu, která prověří, zda zlomové okamžiky ustojíte a zůstanete spolu navždy či se váš vztah zhroutí jako domeček z karet. Některé mezníky, které vás ve vašem vztahu potkají, nemusí být zlomové, ovšem mohou vám leccos napovědět.

Od divoké zamilovanosti po zklidnění a pohodlnost

Prvotní fáze každého vztahu bývá opravdu velmi příjemná. Prvotní euforie, která nebere konce a rovněž láska, kterou cítíte, dříve nebo později bohužel vyprchá. První fázi tak vystřídá pocit naprostého pohodlí a také bezpečí, které vám vaše drahá polovička dává. Tyto fáze vztahu ovšem mohou prolnout trable, se kterými je třeba počítat. Občas totiž vztah pořádně provětrá živočišná hádka či neshoda, která může mnohdy ukončit celý vztah, ale také nemusí. Pokud mezi s sebou totiž jednotlivé bouřky budete umět řešit, můžete spolu zůstat i na věky věků.

Zlomové chvíle, kterým se nevyhneme

Každý začátek vztahu je příjemný, o tom není třeba nijak dlouze diskutovat. Prvním zlomovým okamžikem po seznámení, bývá první pusa. Ta vytvoří tak kouzelný a magický okamžik a to i v případě, nebude-li přesně podle vašich představ. Je totiž úplně jedno, zda se bude jednat o polibek romantický, zdrženlivý či naopak trochu neohrabaný či nesmělý. Ať tak či onak, je tato magická chvíle více než důležitá pro nově vznikající vztah. Při tomto prvním fyzickém kontaktu, vám totiž dojde, zda je to takzvaně ono či ne.

První společná dovolená

První společná dovolená pro vás může být nezapomenutelná, ale tak naprosto otřesná. Od první chvíle totiž oba partneři musí hledat společný kompromis. Od výběru dovolené až po samotný příjezd na dané místo, vás bude totiž provázet jedna zkouška za druhou. Představte si, že se vám po cestě ztratí zavazadlo či nebudete spokojeni s místem či hotelem, který máte rezervovaný. To vše se totiž může stát a na vás je tyto problémy vyřešit s chladnou hlavou. Poznáte tak jeden druhého v situaci, která je pro vás nová a nečekaná.

První společná hádka

Bohužel k hádkám dochází i tehdy, je-li vztah navenek vnímán, jako dokonalý. Ne vždy totiž partneři zastávají stejný názor a malá výměna názorů je prostě normální stav. Při hádce ovšem nejlépe zjistíte, jací oba dva jste. Je váš partner vulgární či jenom kope kolem sebe a křičí, místo toho, aby vás vyslechl či k dané situaci řekl něco rozumného? Anebo se pouze snaží zamést problém pod koberec, bouchne dveřmi a odejde do hospody? Vězte nebo ne, hádkami se ve vztahu člověk opravdu učí.

Společné bydlení je zkouškou každého vztahu

Randíte spolu již nějaký ten pátek a jste si jisti, že spolu dokážete i sdílet jenem společný byt? V tom případě se připravte na to, že vás čeká zátěžová zkouška vztahu. Randění a bydlení je totiž naprosto odlišný level. Žít s partnerem pod jednou střechou, znamená poznat jeho vlastnosti od A až do Z. Naučit se jeden druhé tolerovat a mít v záloze celou řadu kompromisů, protože bez nich to nejde. Mnoho párů proto po nastěhování k partnerovi, svůj vztah vzdá, jelikož zjistí, že člověka po svém boku doslova vůbec nezná.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient