Školní výlet do Prahy na více dní? Najít penzion bylo hračka

praha

Zase Praha… Úplně vidím ty otrávené obličeje některých rodičů, když jim na třídní schůzce oznamuji, že pojedeme na výlet do našeho hlavního města. Děti většinou neprotestují, ovšem podle rodičů jezdíme do Prahy pořád, přestože je v ČR spousta jiných krásných měst. To je sice pravda, jenže v Praze je nespočet aktivit a také je daleko snazší zde sehnat ubytování pro skupinu dětí, které rozhodně nebudou dodržovat večerku.

Letos v říjnu se do hlavního města chystáme opět. Zapojila jsem děti, a tak máme kromě návštěvy Národního technického muzea, Vyšehradu, Národního divadla, ZOO a projížďky parníkem po Vltavě v plánu ještě Apple muzeum. Nejspíš je vám jasné, že se tohle za den stihnout nedá. A tak mi nezbylo než začít hledat ubytování pro školy v Praze.

Musí být hlavně připravení na bandu řvoucích dětí

Do Prahy se vydám s deváťáky, avšak rozhodně nelze očekávat, že patnáctileté děti už jsou trochu rozumnější než rozjívení šesťáci. Jedná se koneckonců o jeden z jejich posledních společných výletů, a tak si ho určitě budou chtít naplno užít. Prvním předpokladem při výběru ubytování byl pro mě fakt, aby byli v penzionu připravení na děti, které nikdy nespí.

Nemusela jsem pátrat dlouho, abych odhalila AKÁT penzion Praha – 5. Na svých webových stránkách inzerují přímo ubytování pro školní zájezdy a skupiny nad 15 osob. Neváhala jsem, zvedla telefon a ochotná paní mi skutečně potvrdila, že se s dětmi bez problémů vypořádají. Na náš říjnový termín měli zrovna volno.

Doplňkové služby jsou stejně důležité jako cena

Paní v telefonu se rovnou zajímala, jak přijedeme. U penzionu je prý možné po předchozí domluvě zaparkovat autobus. My dojedeme vlakem a metrem (k hotelu je to 10 minut cesty), tudíž jsme tuto službu nepotřebovali, ocenila jsem ale možnost bezplatné úschovy zavazadel. Do hlavního města dorazíme mimo check-in a odjíždět budeme opět mimo check-out. Tahat věci s sebou po všech památkách by bylo nešikovné. Děti dostanou instrukci vzít si jedno větší zavazadlo a batůžek, s nímž budou chodit po Praze.

Cena je pochopitelně neméně důležitá. AKÁT penzion poskytuje ubytování od 350 Kč na osobu, přičemž v ceně je snídaně. My si budeme připlácet ještě za večeři, částka se mi však zdá velmi příznivá. Vlastně nebylo vůbec těžké najít v hlavním městě přijatelný penzion: Praha je místem, kde objevíte opravdu všechno, přesto vás nikdy neomrzí. A proto se tam s dětmi tak ráda vracím.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient