Dřevěné patro se schodištěm slouží v dětském pokoji k vícero účelům

kovove_schodiste

Naše rodina se v minulém roce rozrostla o třetího drobečka. S tím bychom problém neměli. Pokaždé jsme s manželkou říkali, že bychom k našim dvěma rošťákům chtěli ještě malou princeznu. Podařilo se, naše Lucinka je zlatíčko. Zatím tedy spí u nás v ložnici, ale jednou bude muset sdílet společný pokoj s bratry. Pokoj mají kluci velký, ale stejně bychom jim chtěli dopřát trochu soukromí. Přemýšleli jsme nad variantami, jak rozdělit prostor tak, aby se do něj všechny tři děti v pohodě vešly.

Praktické zvýšené poschodí pojme v pohodě tři děti

Teď má každý z kluků svůj pracovní stůl a na spaní mají palandu. Aby se v pokoji našlo pro každého místo na spaní a dostatek prostoru na hraní i učení, jedinou možností bylo zbudování dřevěného patra. Což o to, truhlář, který nám vyvýšené poschodí udělal, se úkolu zhostil skvěle. Úkol měl zjednodušený díky vysokým stropům. Bydlíme totiž ve starším činžáku v Českých Budějovicích, kde jsou naštěstí povoleny drobné stavební úpravy uvnitř bytů.

Vkusně vyřešené schody na patro slouží i jako knihovna

Kluci se na patro vejdou a jistě k sobě přiberou i Lucku. Ovšem příkré schodiště by bylo přece jen trochu nebezpečné. A tak jsme se obrátili na Zámečnictví České Budějovice, kde nám ochotně vyšli vstříc. Dělají totiž zábradlí České Budějovice a super schody a schodiště z kovu, skla, ale právě i dřeva. Zatočené dřevěné schody s bezpečným zábradlím skvěle pasují k patru i do pokoje, kde je víceméně vše ze dřeva. Na schodišti se ani kluci, ani jejich sestra nezraní, ani kdyby se honili nebo hráli na slepou bábu. Dokonce je vytvořeno tak, aby se v případě potřeby dalo použít jako police. Zezadu se na každý schod dají dát knížky, ukrýt hračky a dětské poklady. Můžeme si schody se zábradlím jen vynachválit.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient