Nejlepší dovolená s dětmi? Jedině na Vysočině

0e014_fotogalerie_17_dsc8773_thumbnail1500x_gravitycenter_quality70_typejpg_strip

S malými dětmi absolutně nemá cenu táhnout se někam daleko k moři. Cesta by byla příliš náročná, a to jak pro ně, tak pro vás. I v ČR si přitom můžete užít spoustu zábavy. Věřte, že místní atrakce a sportovní aktivity budou nakonec celou rodinu bavit daleko více než válení se na pláži.

Mým oblíbeným místem pro trávení chvil s rodinou se stala Vysočina. Jako ideální dovolená v Česku se mi jeví i pobyt v horách spojený s túrami, ovšem zbytek mé rodiny toto nadšení nesdílí. Děti jsou ještě malé na celodenní chození, proto jsme hledali méně fyzicky náročné aktivity. Nakonec jsme se vydali na Vysočinu a musím říct, že jsme odjížděli spokojení a plní dojmů.

Na moje sportovní aktivity rovněž došlo

Jako sportovec tělem i duší jsem pochopitelně chtěl, aby naše dovolená s dětmi byla aspoň trochu zaměřená na sport. Na Vysočině se nám to povedlo perfektně. Jeden den jsme strávili v Novém Městě na Moravě, které je srdcem sportu v tomto regionu. Prohlédli jsme si Vysočina arénu, kde se konají závody v biatlonu, lyžování a horských kolech světové úrovně. Pár tratí na kola jsme si i projeli. Kola jsme s sebou sice neměli, ale dají se tady půjčit.

Víkend jsme prožili na Šiklandu

Velkým lákadlem Vysočiny, o němž se mluví snad po celé ČR, je westernové městečko Šiklův mlýn. Jedná se o největší přírodní zábavní areál v celé republice a naše představy skutečně nezklamal. Mají zde zoopark, aquapark a především celodenní program. Byli jsme tady na divadelním představení, zhlédli taneční vystoupení, ohňovou show a mnoho dalšího. Děti byly nadšené také ze strašidelného zámku Draxmoor v nedaleké Dolní Rožínce. Po pravdě řečeno by se na Šiklandu dala prožít klidně týdenní dovolená s dětmi v Česku. Zábava tady nikdy nekončí.

Vyrazili jsme za historií

Zatímco Šikland a Nové Město na Moravě jsou poměrně blízko u sebe, Telč je poněkud vzdálenějším městem. Tohle malebné městečko s náměstím zapsaném na seznamu UNESCO však rozhodně stojí za vidění. Vysočina má celkem tři památky UNESCO, my jsme během svého pobytu viděli ještě Poutní kostel sv. Jana Nepomuckého na Zelené Hoře u Žďáru nad Sázavou, nachází se asi 10 km od Nového Města na Moravě. Baziliku sv. Prokopa a židovskou čtvrť v Třebíči si necháváme na příští rok. Na Vysočinu se určitě vrátíme, rodinná dovolená v ČR se totiž vydařila podle našich nejlepších představ.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient