3v1: Udělala jsem radost sobě, druhým, a ještě doma uklidila

bazar, inzerce, prodej, nákup

Vánoce jsou svátky radosti, kterou byste ale neměli dělat pouze svým blízkým. Na světě je spousta lidí, jež by potěšila nějaká drobnost. A přesně tohle mě napadlo, když jsem se letos pustila do klasického předvánočního úklidu.

Máme doma hromadu věcí, které už nikdo nepoužívá. Staré hračky, MP3 přehrávač, malé dětské kolo, autosedačku, úplně novou plachtu na bazén, který už několik let nenafukujeme. Všechny tyto věci by se daly skladovat. Ano, jednoho dne by je možná využily naše děti, až budou mít svoje děti. Jenže v té době už pravděpodobně móda i technologie budou někde jinde. A tak jsem se rozhodla dát těmto věcem šanci udělat radost.

Ne všichni si mohou dovolit kupovat nové věci

Většina těch věcí, které nám doma jen zabírají prostor, je zcela v pořádku, a ještě by někomu mohly posloužit. Zapřemýšlela jsem nejdřív, zda nemám ve svém okolí někoho, kdo by je využil. Bohužel mě nenapadl nikdo s malými dětmi, a tak jsem se rozhodla, že věci prodám za symbolickou cenu přes inzerát. Určitě někomu udělají radost.

Radost byla trojnásobná

Inzertních serverů funguje hromada. Jak jsem se ovšem dozvěděla, u spousty z nich jsou inzeráty zpoplatněné, nebo musíte platit za jejich zobrazování na předních pozicích. Proto jsem si nakonec vybrala server Biginzerce.cz, kde je možné inzerovat zdarma včetně obrázků. Možná není tolik známý jako některé jiné, avšak využilo jej již více než čtvrt milionu lidí a já jsem tam svoje kupce bez problému našla.

Kolo, které nám jen stálo v garáži, teď rozzáří oči nějakému dítěti pod stromečkem. V létě si na mě někdo vzpomene, až bude přikrývat bazén plachtou. A snad se mi ještě podaří prodat i další věci. Za utržené peníze mohu nakoupit vánoční dárky pro své blízké, a navíc máme najednou doma hned více volného místa.

Nemáte také chuť doma uklidit a zároveň potěšit druhé, kteří si nemohou dovolit kupovat nové věci?

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient