Pozor na amatérské ohňostroje!

ohňostroj

Silvestra u nás slaví prostě každý. Někomu stačí v televizi sledovat televizní estrády s Vladimírem Menšíkem, jiní zase notně holdují alkoholu. Co však k poslednímu dni v roce neodmyslitelně patří kromě přípitku? Ano, silvestrovský ohňostroj a petardy. Někdo je nesnáší, další si bez nich neumí oslavu vůbec představit. To už záleží na názoru každého. Já jsem osobně příznivcem toho, že jednou za rok si můžeme nějaké rachejtle vystřílet. Rád bych ovšem všechny varoval před jednou velmi nebezpečnou věcí. Sestavováním vlastních ohňostrojů bez odborné znalosti.

Ne všechno je tak dobrý nápad

Ano, i když to tak třeba vypadá. Rozhodnete se, že ohňostroje na míru jsou příliš drahé a raději si sestrojíte vlastní. Pokud se do takové výroby pustí amatér, dopadne to vždy špatně. My jsme to jednou zkusili a pro ilustraci je to dokonalý příklad. Krátce po půlnoci jsme všichni vyšli do zimy, abychom přivítali nový rok trochu hlučnějším způsobem. Kamarád tvrdil, že nějaký arzenál zařídí. Opravdu to udělal, ovšem trochu zapomněl zmínit, že všechno vyrobil sám. Proto jsme tedy zpočátku neměli z ničeho strach. Kamarád vlastní výtvor zapálil a odběhl. Vzápětí se ozvalo několik hlučných ran. Následně vystřelilo několik raket, ne všechny však mířily nahoru. Dvě si to namířily naším směrem. Všichni jsme padli k zemi a doufali, že nás netrefí.

Jak to dopadlo?

K našemu štěstí se nikomu nic nestalo. Trochu to odnesla omítka domu, kde zbyly dvě černé skvrny. Poučení z toho však bylo jasné. Každý zahradní ohňostroj si odteď již budeme kupovat, takové hazardování se životem by se mohlo silně vymstít. Raději i vy zvolte tuhle cestu, podomácku vyrobené rachejtle a petardy jsou nebezpečné. Já tedy od té doby raději kupuji od odborníků všechno, co by mohlo být nebezpečné, třeba i vystřelovací konfety.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient