Podle čeho jsem se rozhodoval při výběru půjčky

Najednou jsem nevěděl, kde vezmu peníze. Rozbilo se auto a stalo se to zrovna v tu nejhorší dobu, kdy jsem na účtu neměl příliš velkou rezervu kvůli dalším nečekaným výdajům. Oprava počkat nemohla, protože s autem jezdíme do práce a vozíme děti do školy a na kroužky. Nezbývalo tedy nic jiného než přejít k řešení v podobě rychlé nebankovní půjčky. Měl jsem z toho trochu strach, protože nabídek je opravdu hodně a já nejdříve netušil, jak vyberu tu správnou. Nakonec se mi to však snad povedlo. Podle čeho jsem se rozhodoval a co bych doporučil i vám?

hledání půjčky

Načetl jsem si spoustu informací

Než se do toho vůbec pustíte, zjistěte si základní informace ohledně počítání úroků, co všechno může být v půjčce započítané a podobně. Čím více toho budete vědět, tím lépe profiltrujete nabízené úvěry až k tomu nejvhodnějšímu. Díky možnostem internetu jsem si základy osvojil za pár hodin a následovala fáze hledání nejlepší varianty pro můj případ.

Hledání všech dostupných nabídek

Nejdříve jsem všechno hledal jednotlivě, jenže to bylo značně zdlouhavé. Náhodou jsem narazil na Financer porovnávající rychlé půjčky. Zadal jsem jednotlivé parametry a potom procházel nabízené varianty a sledoval, které by mohla být nejlepší.

Počítání a ještě další výpočty

Jenže ani situace, kdy máte všechny nebankovní půjčky pěkně vypsané pod sebou, není konečným řešením. Musíte zvolit tu jednu, ve kterou vložíte důvěru. Aby všechno správně vyšlo, propočítával jsem úroky a zjišťoval, kde to vyjde nejlevněji. Často jsem zjistil, že lákavě nízká úroková sazba byla vyvážena různými poplatky, takže ve výsledku to mohlo  vyjít ještě hůř v porovnání s jinou nabídkou. Pozor jsem si dával i na nastavení výše jednotlivých měsíčních splátek, aby do přiměřeně zapadaly do rodinného rozpočtu a nestalo se, že nebudu moci splácet.

Reference a hodnocení

Když jsem si zvolit několik kandidátů na finanční produkty, které bych chtěl využít, prověřil jsem si ještě jejich poskytovatele. Internet je mocný nástroj, kde toho spoustu najdete. Pátral jsem po referencích od klientů a osobních zkušenostech. Jakmile jsem našel kladné ohlasy, vybraná nabídka dostala plusové body. A po chvíli hledání jsem měl konečně svého favorita.

A jak jsem dopadl?

Musím říct, že díky správnému výběru přes přehledné srovnání nabízených půjček jsem se v tom neutopil a povedlo se mi najít správné řešení. Už mi zbývá poslední splátka úvěru a zároveň jsem vyřešil problém s rozbitým automobilem, který naše rodina potřebuje k běžnému fungování. Doufám, že se do podobné situace už nedostanu, ale kdyby se to stalo, budu vědět jak mám postupovat. Doufám také, že vám tento článek s mými postřehy pomůže s výběrem správného finančního produktu řešícího váš problém bez dalších zbytečných starostí.

spokojená rodina

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *