Strojní výroba: Vsaďte na spolehlivé separátory

Alfa Laval

Vybavujete si aktuálně firemní dílnu, anebo o její renovaci alespoň uvažujete? My jsme se minulý rok rozhodli, že tak učiníme a zmodernizujeme náš provoz. Zabýváme se výrobou strojních součástí, a tak samozřejmě vsázíme na mnohé přístroje, které v jiných provozech nejsou zapotřebí. Typickým příkladem budiž odstředivé separátory. Tyto přístroje dokážou bez problémů dostat jednu kapalinu od druhé, což žádným chemickým procesem ani manuální metodou nelze dokázat. Jak tedy probíhal náš výběr a následný nákup?

Proč právě odstředivé separátory?

Z velmi jednoduchého důvodu. Olej v jakýchkoli přístrojích musí být čistý. Jen tak totiž dochází k jejich správnému fungování. Veškeré součásti jsou dokonale ochráněny před nepřirozeným opotřebováním. Především ozubená kola potřebují mazivo a dokonale sedí soukolí motoru, jenž funguje tak, jak by měl. Na trhu je možné zakoupit různé druhy odstředivých separátorů, my jsme vsadili na následující.

Ne všechny druhy jsme potřebovali

Separátorů je hned několik. My jsme se poohlíželi hlavně po modelu schopném separovat kapaliny, z nichž hrál prim olej. Právě pro takové situace se nejvíce hodí takzvané purifikátory. Bez problémů vám oddělí dvě kapalné nemísitelné složky. Optimální je pro mazací oleje, hydrauliku nebo oleje odpadní. Z oleje odstraní především částice vody, jež jeho kvalitu standardně degradují.

Nákup byl pohodlný a rychlý

Popravdě jsme ještě uvažovali také o nákupu zařízení, jež odstraní úkapové oleje z kapalin. Nakonec jsme i koncentrátor našli, a to v portfoliu společnosti Alfa Laval. Ta nabízí veškeré odstředivé separátory a také další sortiment. Jen namátkou můžeme jmenovat kupříkladu deskové výměníky tepla anebo ozubená kola a mnohé další vybavení, které se rozhodně ve strojní výrobě bude hodit. S nákupem nám poradili a počítáme, že se k nim pro nákup výměníku tepla ještě vrátíme.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient