Co vám uleví od bolesti svalů?

Svaly jsou důležitou součástí našeho opěrného aparátu. Bez nich bychom se nebyli schopni pohybovat. Dokážou totiž přeměnit energii z přijímané stravy v pohyb. Občas se ale stane, že vlivem nesprávné pohybové aktivity dojde k přepětí, či dokonce poškození svalů. Jak takovým situacím předcházet a co nám na bolest svalů pomůže?

Čeho se vyvarovat?

Jednou z možných příčin bolest svalů (http://www.olfen.cz/bolest-svalu.php) může být nesprávné držení těla. Ať už je to při chůzi, nebo při nepřetržitém sezení v zaměstnání. S tím souvisí i nevhodné a jednostranné zatěžování svalů. Tak dochází k jejich oslabení a zkrácení.

Též bychom měli dát pozor na nadměrnou pohybovou aktivitu po dlouhodobé nemoci či úrazu. Svaly jsou po době nečinnosti ochablé a snadno může dojít k jejich poškození. Tělo je třeba v takovém případě zatěžovat postupně a rovnoměrně.

Co bolest způsobuje?

Bolest svalů (http://www.olfen.cz/bolest-svalu.php) spočívá v rozlití kyseliny mléčné. Tomu lze předejít důkladným protažením před a po tréninku. Tato bolest kumuluje po 24 až 48 hodinách po pohybové aktivitě. Dále to mohou být trhlinky ve svalech vzniklé jejich přetížením. Svaly jsou poté ztuhlé, oteklé a permanentně bolí.

Co na bolavé svaly pomáhá?

Jak již bylo řečeno, důležitá je prevence ve formě strečinku. Bolest svalů odbourá lehký aerobní pohyb, jako jsou chůze nebo plavání. V kombinaci s chladivými či hřejivými obklady bolest rychle odezní. Pokud je bolest skutečně nesnesitelná, sáhněte po přípravku Olfen (http://www.olfen.cz)

Účinný pomocník

Olfen je možné pořídit ve formě gelu nebo léčivých náplastí. Díky rychlému průniku účinné látky současně s její vysokou koncentrací v místě působení dochází ke skutečné úlevě od bolesti. Olfen gel je dokonale vstřebatelný, nelepí, nezanechává mastný film, nešpiní oblečení. Stačí ho 3–4× jemně vetřít na postižená místa. Pomáhá při bolestech svalů, zad a kloubů.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *