Díky protipožárním dveřím se člověk cítí bezpečněji

protipožární ocelové dveře

Stejně jako mnohým z vás se i mně stalo, že jsem byl v minulosti vykraden. Zloději se do mého domu dostali velmi lehce. A bohužel jsem musel konstatovat, že k tomu přispěly špatné vchodové dveře, jejichž kvalita byla z mé strany dosti podceněná. Dnes už mám dveře nové. Nejenže chrání mě a moji rodinu před dalším podobným zážitkem, ale zároveň dokážou odolat a zabránit případnému šíření požáru. Investoval jsem totiž do protipožárních dveří z oceli, které spadají do nejvyšší bezpečnostní třídy.

Protipožární ocelové dveře lze jen a jen doporučit. Hodí se nejen do továrních hal, firemních skladů apod., dají se bez problémů využít i v domácnostech. Ve chvíli, kdy jsem si je zakoupil a nechal odborníky namontovat, výrazně se snížilo riziko, že se do mého domu dostane někdo nepovolaný skrz hlavní vchod. Ocelové protipožární dveře jsou při uzamčení takřka nedobytné.

Jak vybírat protipožární dveře?

Zásadní je jejich kvalita, pokud jde o protipožární vlastnosti. Chcete-li, aby byly schopny odolat i velmi vysokým teplotám a zabránit případnému šíření ohně, všímejte si údajů, které u nich musí udávat výrobce, respektive prodejce. Já jsem zvolil nejvyšší jakost, tedy dveře s označením DP1. U nich je garance, že jsou kompletně zhotovené z nehořlavých materiálů. U oceli je to poměrně snadné, ale stejně tak se dají pořídit i dřevěné protipožární dveře, kdy použité materiály odolají extrémním teplotám po dobu několika desítek minut.

Dejte vždy přednost osvědčenému výrobci

V každém případě je tento bezpečnostní prvek v domácnosti užitečný a praktický. Výroba protipožárních dveří může proběhnout na zakázku podle toho, jaké parametry potřebujete. Realizací se v tuzemsku zabývá několik firem. Já jsem dal přednost firmě BB – Kovo, s.r.o., jež má s výrobou dlouholeté zkušenosti. A zatím jsem s jejich dveřmi maximálně spokojený, byť v praxi zatím nebylo zapotřebí vyzkoušet jejich protipožární odolnost, což doufám bude trvat i nadále.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient