Kupujete pozemek? Pomůže vám geodet!

geodetické práce, inženýring, geometrický plán, zaměření pozemku

Výběr správného a dokonalého pozemku pro vysněné bydlení není rozhodně nic jednoduchého. Když jsme hledali něco pro naši rozrůstající rodinku, měla jsem pocit, že je to nekonečný proces. Spousta vyřizování, pátrání, zaměřování a nakonec z toho stejně nic nebylo. Nakonec jsme se obrátili na profesionály v oboru. Pan geodet byl milý, se vším nám pomohl a hlavně nám ušetřil spoustu nervů a času. Navíc je to jistota, že vás někdo jen tak nenatáhne.

Než si postavíte vysněný dům

Vypadá to skvěle. Rozhodnutí jít konečně do vlastního. Dům je lepší než byt někde na sídlišti. Máte dostatek soukromí a můžete si vše udělat po svém. Jenomže než se k nějaké stavbě domu vůbec dostanete, je důležité udělat spoustu věcí. Není to pouze zaměření pozemku a inženýring. Ale spousta papírování a zařizování, z čeho jde hlava kolem. Výběr parcely není jen o tom ukázat, který pozemek se vám líbí. A v tu chvíli je práce geodeta neocenitelná. My na to přišli až později, ale ještěže tak.

Co všechno je třeba udělat s parcelou?

Základem je, že máte stavební parcelu. První úspěch. Tím začíná koloběh vyřizování povolení a další záležitosti. Třeba vytyčení staveb a hranice pozemku. Nejsme odborníci na inženýrské sítě ani na projekty rodinných domů. Měli jsme ale představu, jak by ten náš měl vypadat. Geodet nám pomohl s veškerou dokumentací, která byla nutný. Ani jsme neplatili tolik peněz, jak jsme se báli. Vytvořili geometrický plán a pomohli nám s dokumentací provedení stavby. Díky tomu jsme měli alespoň na papíře precizní projekt, který byl zajištěný ze všech stran. Odpadlo nám hledání dalších odborníků a měli jsme vše připravené. Už jen začít stavět.

Doporučení, aneb kdybychom věděli dřív

Možná bychom postupovali jinak, kdybychom o tom věděli dřív. Společnost Geo 5 umí i najít perfektní pozemek podle kritérií. I to by nám bývalo ušetřilo dost času a dřiny. Geodetické práce se dají objednat i online.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient