Jak skutečně ušetřit při nakupování na internetu?

Cashback nakupování

Online nákupy jsou fenoménem zhruba posledních 20 let. Zákazníci navíc utrácejí v internetových obchodech stále více peněz. Rozhodně tedy není od věci, podívat se, jak ušetřit zajímavé částky.

Nakoupit na internetu se určitě vyplatí

Světem online marketingu hýbou slevy. Jistě, šetřit za každou cenu nemusí být vždy tou nejlepší cestou, v oblasti nakupování na internetu však existuje mnoho způsobů, které jsou prakticky bez rizika. Už samotný nákup v některém z mnoha desítek tisíc tuzemských e-shopů je většinou výhodnější. Internetové obchody totiž nepotřebují vlastnit tolik prostoru jako obchody kamenné, což může výrazně snížit náklady na provoz. Není tedy divu, že mohou svým zákazníkům nabídnou nižší ceny, a to i přes nutnost zaslání objednaného zboží.

Sledujte slevové akce a kupóny, využijte službu cashback

Mnohé e-shopy nabízejí svým zákazníkům různé slevové akce a kupóny, které se určitě vyplatí sledovat. Jenže s počtem internetových obchodů by člověk asi nemohl nic jiného, takže by jej to nakonec vyšly poněkud draho. Naštěstí však existují portály typu Kuponer.cz, které takovéto slevy shromažďují na jednom místě. Nalézt tu můžete slevy na Alza.cz a jiné podobné e-shopy, ale také na specializovanější internetové obchody, takže ušetřit můžete např. při nákupu obuvi (viz níže).

V posledních letech nabízejí mnohé slevové portály i tzv. cashback, tedy možnost vrácení obvykle 2 až 10 % ze zaplacené částky zpět nakupujícímu. Že se vám to nezdá? Není v tom žádný háček. Tyto portály totiž vlastně doporučují návštěvníkům služby konkrétních e-shopů a mají za to provize. O ty se následně rozdělí se zákazníkem, který tedy dostane část utracených peněz nazpátek. Stačí se přitom pouze zaregistrovat, následně vstoupit na e-shop skrze odkaz a zde nakoupit.

Další možnosti, jak ušetřit: srovnávače cen, platba předem etc.

Slevové kupóny a cashback nejsou jediné možnosti, jak ušetřit při nákupu na internetu. Využít lze také služeb rozličných srovnávačů cen. Největším u nás je Heureka.cz, kde si můžete nejen porovnat ceny velkého množství internetových obchodů, ale také srovnat parametry produktů nebo si přečíst recenze předešlých zákazníků. Existují ovšem i specializovanější srovnávače. Na Glami.cz např. najdete nabídku stovek fashion e-shopů, na Favi.cz zase řadu prodejců nábytku nebo dekorací.

Nižší ceny lze navíc získat i na různých aukčních portálech. Finančně výhodnější může být rovněž platba předem, a to na rozdíl od dobírky. Existují sice názory, že je tento způsob online nákupu rizikovější, ale stačí si vybrat prověřený e-shop. Navíc i na dobírku vám v krabici může přijít cihla na místo objednaného zboží. Buď jak buď, při nákupu v některém z internetových obchodů máte možnost vrácení zboží bez udání důvodů (obvykle do 14 dnů). Pokud tedy zakoupíte nevhodný produkt třeba jako dárek, nic se v podstatě neděje a o své peníze nepřijdete.

Tip na závěr: jak vyzrát na online nákup obuvi

Výše zmíněná možnost vrátit zboží se samozřejmě týká i obuvi. Dříve sice byli zákazníci k možnosti nákupu na dálku u tohoto sortimentu skeptičtí, v posledních letech lze ale sledovat přesně opačný trend. Velkou roli hraje právě nezávaznost nákupu a navíc je možné najít různé tipy, jak na nákup bot přes internet. Kromě toho jsou velkým lákadlem i již několikrát zmíněné nižší pořizovací ceny. Využít totiž můžete např. slevové kupóny na Eobuv.cz, jež už tak zajímavé částky ještě více snižují. K tomu si přičtěte možnost využít služby cashback a vyjde vám, že online objednávka bot určitě stojí za zvážení.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient