Hlavně aby na vše bylo dobře vidět

svítidla, lampy, lustry,

Co bychom si počali bez světla? V naprosté tmě by člověk jako tvor moc dlouho nevydržel. Proto se střídá den s nocí. Přes den nám nejen na cestu, ale i do interiéru svítí slunce. A po setmění štafetu přebírají svítidla.

Svítidla nám bezesporu zpříjemňují bydlení a s ním samozřejmě život. Musíme ovšem dobře vědět, kam které instalovat.

Vybíráme osvětlení

Lampy, lustry, lampičky, bodové osvětlení, centrální svítidlo, cílené světlo, stropní, nástěnné, stolní lampa, stojací lampa. Nabídka trhu je dnes nepřeberná a není snadné se v ní orientovat. Zkuste navštívit nějakou větší prodejnu se svítidly. Ze všech těch světýlek vám až půjde hlava kolem.

Praktická i estetická

ASHARIA SOAP AQUA
ASHARIA SOAP AQUA

Svítidla v interiéru v podstatě plní dvě funkce – ryze praktickou a estetickou. Nejenže jsou po setmění zdrojem světla, ale také bývají vkusnými interiérovými doplňky. A tak je na místě k nim přistupovat.

Vycházejte z interiéru domácnosti

Stojíte před prázdným bytem, jenž se chystáte zařizovat? Volbu svítidel byste měli nechat až na konec. Jinými slovy nejprve zvažte účel a vaše technické možnosti a až poté přistupte k volbě konkrétního svítidla. Nemá zkrátka smysl osvětlovat, když není co.

Rozmístění světel a vypínačů

Jinak to ale je se základním rozmístěním světel a vypínačů, jež je na místě řešit ještě před dokončením stavby. V tom případě si budete muset připravit plánek dispozičního řešení bytu a rozmístění nábytku. Nevěste ale hlavu, když se něco nepodaří a vše nevyjde podle plánů. Na trhu je totiž tolik světelných produktů, jež můžete bez problémů instalovat i do již zařízené domácnosti.

Zvažte účel

V potaz také vezměte velikost vaší rodiny, respektive počet členů v domácnosti a jejich aktivity. Velká početná rodina, jež se nejraději schází u velkého jídelního stolu, by měla zvážit jeho náležité osvětlení. Rádi si před spaním čtete? Pak se zřejmě poohlédnete po kvalitní ideálně snadno nasměrovatelné lampičce.

Poraďte se s odborníkem

Máte doma školáka? Ten se zase neobejde bez kvalitní lampy na psacím stole. Speciální osvětlení si vyžaduje koupelna a kuchyňská deska. Jiný typ svítidla zvolíte do předsíně a jiný do dílny. Prakticky každá lidská činnost vyžaduje určitý typ osvětlení. Volbu konkrétního produktu proto doporučujeme konzultovat s odborníkem.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient