Jak se dostat do pohody

Největším nepřítelem změny životního stylu je lenost. Vzápětí je to strach z toho, že žít zdravě znamená vyšší náklady. To ale tak docela není pravda.

Více čisté vody bez bublinek

Ráno si dáváme kávu, v poledne si dáme sycené osvěžující nápoje, večer láhev pivo nebo víno. Takový celodenní příjem tekutin je nedostačující. Pokud přes den nevypijeme dostatečné množství tekutin, bolí nás hlava, jsme nesoustředění, zhoršuje se nám krevní oběh a trápí nás zácpa. Nedostatek tekutin má negativní vliv i na naši pokožku. Alespoň 1,5 litru až 3 litry čisté vody bez bublin je základ.

Kvalitní čerstvé potraviny

Nedostatek kvalitních živin z konzumace polotovarů a nezdravých jídel je potíž. To vede k nadváze, vyvolává kardiovaskulární onemocnění, cukrovku a spouští další zdravotní potíže. Umělá, konzervovaná jídla, polotovary a fastfood jsou plné různých chemických látek v podobě konzervantů, stabilizátorů, emulgátorů a podobně. Vsaďte na snadná jídla z čerstvých základních surovin, jako saláty a libové maso. Vsaďte na superpotraviny, jako semínka, ořechy, dostatek zeleniny a ovoce.

Pěšky a po schodech

Pokud jezdíte všude autem, jezdíte výtahem, celý den sedíte v kanceláři a večer u televize, je to problém. Možná nemáte zrovna chuť a sílu cvičit po namáhavé práci. Když už nenajdete sílu zajít do fitness centra nebo si zaplavat či vyjet na kole, používejme schody místo výtahu, místo auta cestujme do zaměstnání veřejnou dopravou a několik zastávek se vždy projděme pěšky.

Místo televize spánek a místo stresu klid

Spánek je stejně důležitý, jako zdravá životospráva. Postel má sloužit k odpočinku. Sledovat akční filmy a horory dlouho do noci je nezdravé. Jděte spát ještě před 23 hodinou. Životní styl bez stresu nás dovede ochránit před mnoha onemocněními. Během jídla nečtěte, nesledujte telefon, PC zprávy a nepracujte. Zkuste pár minut meditace, dejte si koupel s esenciálními oleji a pohyb alespoň 30 minut denně. Naučte se relaxovat.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *