Jak si oholit nohy snadno a rychle

Oholit si nohy, aby vydržely co nejdéle hladké, pokožka nebyla podrážděná a nebyla po holení suchá, vyžaduje pár zásad, při holení.

Pánské strojky nemusí být vždy lepší než ty dámské. Partnerův strojek si nepůjčujte, není to zrovna moc hygienické. Neholte si nohy ráno, ale večer. Po večerním holení se kůže kolem chloupků během noci zacelí a nezůstane tzv. otevřená na místech, kde byly chloupky. Základem je vydržet ve sprše nebo ve vaně alespoň 15 minut. Chloupky změknou a jejich folikuly se otevřou. Díky tomu pak oholíte nohy až u samých kořínků, jde to mnohem snadněji a více důkladně. Nohy vydrží delší dobu hladší.

Večer, po ¼ hod ve sprše a s pěnou!

Nikdy nohy neholte nasucho, jinak si podráždíte kůži. Pěnu mýdlem nenahradíte. Nohy lze oholit i pouze mokré, nebo zkuste použít vlasový kondicionér, po kterém ostří po kůži lépe sklouzne, aniž by ji podráždilo a poranilo. Pokud se nechcete s pěnou zdržovat, nebo ji nemáte po ruce, pořiďte si holítko s hlavicí napuštěnou gelem, který kůži při holení změkčuje. Holítka na jedno použití si nechte jen na dovolenou. Pro běžné používání nejsou moc vhodné. Většinou mají jen jeden břit a 4 až 5 břitů vás zbaví chloupků mnohem lépe a více šetrně. Častou chybou je, že se holíme starou žiletkou a strojkem s tupými břity, který nohy dostatečně neoholí. Ideální je vyměnit jej po 10. použitích.

Zabraňte se zarůstání chloupků

Mnoho z nás má tendenci holit si nohy nejprve proti směru růstu chloupků. Mají pocit, že tak vezmou chloupky mnohem blíž ke kůži. Postupujte ale raději po směru růstu chloupků. Nepodráždíte tak citlivou kůži. Pokud máte dobrý gel nebo pěnu na holení, holení nohou po směru postačí, abyste nepodráždili kůži. Pokud vám občas zarůstají chloupky, udělejte si nejlépe den před holením důkladný peeling nohou, který vás dokonale zbaví odumřelých kožních buněk, do kterých zarůstají chloupky.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient