Nejčastější chyby při zařizování bydlení

Do zařizování interiéru se pouštíme s vervou, nadšením a jasnou vizí. Velmi často dochází k zásadním chybám, které už pak není snadné vzít zpět. Čeho se tedy vyvarovat?

Kombinace barev je důležitá. Bílá barva se do interiéru opět vrací. Nikdy v místnosti nekombinujte víc jak 3 barvy. Ta třetí barva musí být jen doplňková. Když zůstanete u klasické bílé barvy a podpoříte ji sladěnými doplňky, neuděláte chybu. Pokud volíte kombinaci jiných barev, buďte velmi opatrní.

Barvy a světla ruku v ruce

Další častou chybou je nedostatečné a nekvalitní osvětlení místnosti. To už vybírejte společně s malbou a podlahami. Typ světelných zdrojů, rozmístění i intenzita světla, hrají důležitou roli na konečný vzhled místnosti. Nepodceňujte fyzikální vlastnosti světla, vedle hlavního osvětlení, pořiďte i vedlejší světla, která osvětlují kouty a mají i funkci estetickou. Pomocí osvětlení dodáte místnostem tu pravou atmosféru.

Nedělejte z bytu skladiště

Promyslete úložné prostory, nezaskládejte místnosti nábytkem a doplňky, které snižují komfort a kazí celkový dojem. Sériově vyráběný nábytek je sice levný, ale dlouho nevydrží, kazí celkový dojem a nehodí se často do bytu. Investujte do nábytku z kvalitních materiálů, nejlépe na míru. Přeplněné místnosti vypadají opticky menší a prostor vypadá temnější. Dbejte na to, abyste měli dostatek úložného prostoru mimo obytné místnosti. Skryjte kabely od elektroniky a dodělejte lišty i prahy.

Neexperimentujte

Nechte design na profesionálech. Návrhy interiérů na zakázku jsou běžné. Interiér na míru se vyplatí. Dejte jim šanci v osobních i pracovních prostorách. Jejich individuální přístup vám dodá zařízené a renovované prostory, které budou ve vašem stylu a splní svou funkci. Návrhy interiérů s výrobou a montáží zařizovacích předmětů, je sázkou na jistotu. Konzultace s odborníkem bývá zdarma, pak se platí návrh a samotná realizace interiéru. Při konzultaci s návrhem vám firma nabízí i předběžnou cenovou kalkulaci podle vašich zadaných požadavků.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *