Ořechovka u nás doma nesmí chybět. Důvod?

SUDLIČKOVA OŘECHOVKA 0,5L 30%

Před několika lety mě postihly poruchy s trávením a nechutenství k jídlu. Protože jsem se chtěla vyhnout chemickým lékům, tak jsem ani nešla do gastroenterologické ordinace, jak mi bylo obvodní lékařkou doporučeno. První jsem se rozhodla, že zkusím vyřešit problémy s trávicím systémem bylinkami, tedy přírodní cestou.

Začala jsem pátrat, co všechno perfektně působí na poruchy s trávením, až jsem narazila na článek od jednoho specialisty na přírodní medicínu, který vyzdvihoval blahodárné účinky ořešáku, z něhož se vyrábí mimo jiné i známý alkoholický nápoj ořechovka.

Ořech obsahuje látku juglon známou pro své antibiotické účinky

Vzpomínám si na slova mojí babičky. Vždy říkala, že ořechy je nejlepší sbírat na Svatojánskou noc, protože jen tehdy mají bylinky největší léčivou sílu. Babička mívala vždy pravdu, a proto jsem ji poslechla i tentokrát. Šla jsem si o Svatojánské noci nasbírat ještě nezralé ořechy, které obsahují látku juglon. Právě juglon má na svědomí antibiotické účinky, navíc velice dobře bojuje s plísní. Současně jsem si nasbírala listy, z nichž jsem si uvařila čaj, jenž mi zabíral právě na problémy s trávením a nechutenství. Dokonce jsem se dozvěděla, že výluhy z listů mají pozitivní účinky na akné a pocení, a proto se přidávají do koupelí. Ovšem to jsem ještě nezkoušela.

Ořechovka také pomáhá

Dostávám se k samotné ořechovce, což je alkoholický nápoj používající se k pročištění žaludku, krve a jater. Odstraňuje hnilobné procesy ze střev, zbavuje slabosti žaludku a dokonce ředí krev. Věděli jste například i to, že ořechovka podporuje krvetvorbu? Já ještě donedávna ne.

Sice si můžete vyrobit ořechovku doma. Internet je plný receptů, ale já jsem se na ně dívala a je to docela pracné. Spíše jsem si chtěla ořechovku koupit, a tak jsem pátrala po specializovaném prodejci. Narazila jsem na e-shop PanAlfred.cz, kde jsou opravdu kvalitní ořechovky. Objednávám odtud už docela dlouho.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient