Blahodárné účinky thajské masáže

thajska-olejova-masaz-1-1280

Někomu trvá dlouho, než se odváží jít na masáže. Znám to ze své zkušenosti. Dnes na ně nedám dopustit, zejména na ty thajské. Ty mne přenesou až do daleké exotiky, plné hýčkání a péče.

Nejlepší thajské masáže

Mám sedavé zaměstnání u počítače, takže moje páteř se často bortí, zablokuje, svaly jsou zatuhlé. Cvičení pomůže rozhýbat se, ale to pravé uvolnění, které proniká až do struktur svalu až ke kostem, přijde jen s masáží. Snesu poměrně hodně a opravdovou úlevu a relaxaci mi přinese jen pořádné „hnětení“ svalstva. Proto je pro mě naprosto ideální thajská masáž, která mě vynese až na vrchol slasti. Jak? Popíšu ji.

Thajská masáž pomáhá ulevit

Tato forma masáží má mnoho podob, záleží na provedení maséra. Někdy se jedná o klasickou masáž rukama, jindy vás terapeut i protahuje, aby se vám svaly dokonale uvolnily. V některých případech máte na sobě i oblečení, protože díky drsnosti oděvu se ruce terapeuta mohou zabořit do svalu daleko hlouběji a pomohou k rychlejšímu uvolnění. Masáž začíná většinou houpavými tlaky rukou, loktů nebo i nohou maséra. Nemusíte se bát. Pokud na vás klekne, ptá se, co vám je příjemné. Zkušení profesionálové jsou velmi opatrní. Některé Thajky si na vás mohou stoupnout, pokud vám to není vyloženě nepříjemné, uvolnění se dostaví prakticky ihned. Silný tlak chodidel pomůže rozmasírovat zatuhlý sval, prokrví ho a odplaví bolest. Z vlastních zkušeností mohu říct, že právě po takové masáži se u mě dostavil pocit přívalu velké energie. Přirovnat se to dá k prožitkům po sportovním výkonu, kdy má člověk pocit, že pro sebe něco udělal a svaly mu vibrují štěstím.

Thajská olejová masáž

V další fázi probíhá klasická masáž, hnětení kůže rukama. Pokud nemáte na sobě oblečení, při klasické thajské proceduře se masíruje suchá pokožka, rovněž ze zmíněného důvodu, aby se terapeut dostal hlouběji a vymasíroval onu bolest. Ne vždy ale můžeme mít chuť na silnější podobu masáže. Pokud si já dopřávám tuto relaxaci později večer, kdy už člověk chce spíše odpočívat, zvolím aromaterapii. Thajská olejová masáž představuje dokonalý prostředek v podobě uvolnění těla a mysli. Jen si to představte – zní relaxační hudba, která evokuje exotické dálky, místností se line vůně esenciálního oleje a vy cítíte, jak vám slastně klouže po kůži. Tu navíc skvěle vyživuje.

Profesionální masáže Praha

Vzpomínám, jak se mi poprvé nechtělo na masáž. Ten pocit nejistoty, kdy nevíte, co vás čeká, jak se máte chovat. Dlouho mi trvalo se zbavit ostychu. Jednou se to prolomilo a já si nemohu masáže vynachválit. Prostě stačilo dát do vyhledávače „masáže Praha“, přečíst si nabídku salonů a vybrat, co mi bude nejvíc vyhovovat. Thajské masáže představují tvrdší metodu této terapie. Pokud vám silnější tlak nevadí, jsou velmi vhodnou formou pro ty, které často trápí zejména bolesti zad a zatuhlost svalů. Já chodím pravidelně jednou za měsíc a cítím se lépe než před lety.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient