Na jarní túry jedině s kvalitní softshellovou bundou

Jaro je konečně tady. Celá moje rodina má toto roční období spojené s procházkami a víkendovými túrami po české krajině. Přestože ale venku může panovat na první pohled pěkné počasí, nikdy není radno jej podceňovat. Na sebe či do batohu tak každý z nás nesmí zapomenout na kvalitní oblečení ze softshellu.

Co se dá na softshellu ocenit?

Pokud se řekne softshellová bunda, vybaví se mi hned několik vlastností, které jsou pro mě důležité v momentě, kdy jdu s rodinou do přírody. V první řadě je dobrá softshell bunda schopna odolat běžným nešvarům počasí. Díky svému složení neprofukuje, takže se v ní cítím pohodlně i při větším větru, který je běžný hlavně na horách.

Významným pozitivem je i odolnost vůči dešti. Dostanu-li se při výletu do dešťové přeháňky, nemusím řešit, zda promoknu. Vrchní část a vnitřní membrána si totiž hravě poradí s kapkami, jež odpuzují, takže se nedostanou k dalšímu oblečení a na tělo.

Při túře s rodinou běžně zdoláme i několik desítek kilometrů. Kdo to zná, ten dobře ví, že člověk se i v chladnějším počasí může docela zapotit. A zpocené tělo, které prochladne, může lehce onemocnět. Bez dobrého oblečení se stane, že se pár dnů po výletu ocitnu v posteli s chřipkou a nachlazením. Dobrá softshellová bunda pánskáale dokáže být dostatečně prodyšná, takže „dýchá“. Díky tomu pak nejsem tolik zpocený, tudíž ani neprochladnu.

Jak vybrat vhodnou softshellovou bundu?

A jak se má taková kvalitní softshellová bunda dámská, pánská či dětská vybírat? Z vlastní zkušenosti vím, že na túry je důležité, aby měla ideální rozměry. Určitě tak není dobré volit zbytečně velkou, případně naopak příliš malou velikost, protože pak bunda tak neplní dobře svůj účel a neposkytne mi potřebný komfort při chůzi a pohybu. Na tomto si dávám záležet mnohem více, než když vybírám obyčejnou bundu na chůzi po městě.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *