Nejkrásnější místa v Řecku

Už jste někdy byli na dovolené v Řecku? Pokud ne, určitě nad tím alespoň pouvažujte. V Řecku se totiž nachází spousta nádherných míst. Na některých plážích se budete cítit, jako byste byli v pohádce. Ti z vás, kteří už Řecko navštívili, s námi určitě budou souhlasit. Jakmile jednou tento stát navštívíte, určitě jej budete chtít objevovat dál. Do Řecka není tak těžké se dostat. Létají zde pravidelné letecké linky, díky kterým se zde můžete dopravit už za pouhou hodinu a půl. Dopravit se zde také můžete pomocí pravidelných autobusových linek či vlastním autem.

santorini v řecku

Nejkrásnější ostrovy v Řecku

Prvním nejkrásnějším Řeckým ostrovem je Zakynthos. Naleznout zde můžete poměrně velké množství zeleně. Pokud se dopravíte na tento ostrov, bude nejlepší zapůjčit si auto či skútr. Jedině tak se dostanete na všechny místa, která ostrov nabízí. Navštivte například pláž Laganas, na které se dozvíte, že kolem ostrova Zakynthos se nachází nespočetné množství želv. Právě proto se tomuto ostrovu říká ostrov želv.

Rhodos je dalším nádherným ostrovem v Řecku. Zde se nachází velké množství památek. Také tady bude nejlepší, pokud si vypůjčíte automobil a vše si sami objedete. Nadchnout vás zde může středověký Palác velmistrů.

Santorini

Santorini je také ostrov, ale je něčí výjimečný. Je to ostrov vulkanického původu. Proto zde můžete objevit velké množství jak červených, tak i černých pláží. Pokud se na tomto ostrůvku chcete podívat do města, neváhejte. Tento ostrov je zvláštní tím, že se zde nenacházejí žádné červené střechy. Všechny budovy jsou zde postaveny do typických řeckých barev, to znamená bílé a modré.

řecko je ráj pro turisty

Nádherné pláže

První a zároveň nejkrásnější pláží v Řecku je pláž Elafonisi. Ta se nachází na ostrově Kréta. Bohužel jsou zde přes den velké návaly turistů. Proto bude nejlepší tuto pláž navštívit brzy z rána. Další krásná pláž v Řecku je Navagio. Nachází se na ostrově Zakynthos. Na této pláži leží světoznámý vrak lodi.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *