Místa v jižní Americe, která ve vás zanechájí opravdu úžasný dojem

Jižní Amerika není úplně typickou letní destinací Čechů. Většina našich obyvatel tam ještě nebyla. V létě totiž navštěvujeme typické státy jako Řecko, Chorvatsko či Itálii. Proč ale nevyzkoušet i něco vzdálenějšího? My vám dnes prozradíme místa, kvůli kterým byste jižní Ameriku navštívit měli. Je to sice velmi rozlehlá část naší planety, ale určitě za to stojí.

Vale da Lua neboli Měsíční údolí

Toto krásné údolí se nachází v Brazílii. Přes údolí protéká řeka slabým proudem. To ale není ten důvod, proč je toto údolí tak známé. Skály zde připomínají povrch měsíce, také proto zdejší místo nese název Měsíční údolí (Vale da Lua).

Nejvyšší vodopád světa

Tento vodopád nese název Salto Angel a nachází se ve Venezuele. Okolo tohoto vodopádu lze najít opravdu nádhernou krajinu, která je součástí národního parku Canaima. Spád vodopádu Salto Angel je skoro kilometrový, přesněji má 979 metrů. Vodopád se nachází na Ďáblově hoře.

Ledovec Perito Moreno

V Argentině se nachází další nádherné místo, kterým je ledovec Perito Moreno. Nachází se přímo v národním parku Los Glaciares. Tento ledovec se nachází na jezeře Argentino. Jeho výška je v průměru 5 kilometrů a celková hloubka tohoto ledu je 170 metrů.

Torres del Paine

Torres del Paine je biosférická rezervace UNESCO a nachází se v Chile. Tento park vás určitě ohromí, jedná se totiž o jeden z nejkrásnějších národních parků na světě. Zde můžete nalézt krásná průzračná jezera, vodopády a ledovce. Můžete tady také zahlédnout i zvířata, a to antilopy, plameňáky nebo i dokonce kondory.

Kaňon Colca

Kaňonem protéká řeka Colca. Je to nejhlubší kaňon světa, je hluboký přibližně 3400 metrů. Z nejvyššího místa, kaňon pomalu přechází do údolí. V tomto údolí lze nalézt několik vesniček, ve kterých žijí lidé. Mají zde svůj typický styl života, který si nesmíte nechat ujít, proto se nesoustřeďte pouze na kaňon, ale i na zdejší život.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient