4 přínosy, které plynou z video reklamy

video reklama

Každý e-shop potřebuje zákazníky, bez nich to zkrátka nejde. Jenže jak je získat a přesvědčit k nákupu? Možností existuje celá řada – k jedné z těch nejefektivnějších patří video reklama. Videa totiž vládnou světu, každý den si je pouští miliony uživatelů. Využijte toho a zamiřte se svou reklamou právě sem. Co získáte?

Publikum

Vaše potenciální zákazníky můžete oslovit pomocí různých parametrů – například podle lokality, zájmů a spousty dalších. Na rozdíl od televizního videa umožňuje to internetové rychlou odezvu publika, není tak statické a jednosměrné, doslova burcuje k aktivitě. Zasáhne i ty, kteří jsou nejvíce zaneprázdnění a v současné hektické době nemají čas na pročítání dlouhých textů.

Důvěra

Vybudovat si důvěru stojí mnoho úsilí, video vám to ale v mnohém ulehčí. Vzbuzuje totiž v lidech emoce, dává jim pocit, že vás dobře znají. Poskytněte jim zajímavé a užitečné informace, po kterých touží, nechte je nahlédnout k vám do „zákulisí“a uvidíte, že se k vám budou rádi vracet.

Zisk

Video zvyšuje konverzi i samotný prodej. Tento reklamní formát se pyšní vysokou finanční návratností, prokázalo se totiž, že výrazně zvyšuje prodeje. Vizuální vjem zkrátka „táhne“. Nejde to ovšem samo – pozornost diváků musíte upoutat dostatečně zajímavým obsahem, dejte si záležet na samotné přípravě videa i jeho propagaci. A mějte na paměti, že klíčový prvkem pořád zůstává obsah.

Konkurenční výhoda

Přestože se video reklama těší mezi diváky velké popularitě, spousta firem se videotvorbě vyhýbá. Bojí se totiž reakcí, které vzbudí, těžko se odhaduje, jak budou konzumenti reagovat. Opomenout nelze ani náročnost, jak finanční, tak časovou. Ačkoli si video můžete natočit sami, výsledek nemusí být takový, abyste se s ním zrovna chlubili a chtěli ho pustit ven. Nezapomeňte, že video reklama představuje důležitý nástroj online marketingu, vyplatí se tedy do ní zainvestovat. Svěřte ji proto do rukou zkušených reklamních agentur, které odvedou práci za vás – připraví, sestříhají video, umístí ho na sociální sítě, analyzují data nebo ho pružně upraví. Tak nechte vaši konkurenci daleko za sebou!

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient