Jak se zbavit akné jednou provždy?

jak se zbavit akné

Máte potíže s pupínky na obličeji či jiné části těla? Pokaždé, než někam vyjdete, jste zoufalí a nevíte, jak to zakrýt? Nejraději byste však vyšli s pytlem na hlavě? Nemusíte zoufat. Poradíme vám, co dělat v případě, že se vám nadměrně tvoří pupínky. Také si dnes povíme, čím to může být způsobeno. Říkáte si, že u žen je to snazší, pupínky zakryjí make-upem a můžou jít? Není to tak zcela pravda. Právě ženy si nanášením make-upu ještě více škodí. O tom si však ještě dnes povíme.

Příčiny tvorby akné

Akné je typické v období puberty a dospívání. Ovšem neznamená to, že se pupínky nemůžou objevit i jindy. Tvorba může být způsobena například vysazením antikoncepce či jinými hormonálními výkyvy, genetikou, stravou a celkovým životním stylem.

Základem je hygiena

V první řadě dbejte na pravidelnou hygienu. Musíte si obličej umývat čistou vodou, a to několikrát denně. Jestliže jste celý den v práci, mělo by to být to první, co uděláte, jakmile přijdete domů. K hygieně patří také odstranění zbytků make-upu. Ovšem nejlepší by bylo make-up vynechat. Pleť nemůže dýchat, což způsobuje zvýšenou tvorbu pupínků. Také zapomeňte na to, že si budete sahat na obličej. Tím si akorát nanesete nečistoty na pleť.

krásná pleť je známkou šťastné ženy

Hydratace pokožky

Hydratace se provádí po vyčištění pokožky. Pleť vyživujte pomocí hydratačního krému dvakrát denně. Jednou za týden použijte hydratační masku, kterou si také můžete vyrobit doma, a to z kokosového oleje a pomerančové kůry nebo například z jogurtu.

Co dělat, když se vám objeví pupínek?

Nesnažte se ho rozškrábat či násilím mačkat. Zkuste použít tea tree olej. Ten nepoužívejte nenaředěný. Často se po něm objevují alergické reakce. Ovšem jakmile ho naředíte, už k reakcím nedochází. Do 50 ml vody přidejte 5 kapek tea tree oleje. Na akné také příznivě působí česnek. Rozmačkejte jeden stroužek česneku do 40 ml vody. Nechte chvíli louhovat a následně si výluh nanášejte na pupínky.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient