Vyrazte se psem za jarním dobrodružstvím!

S přicházejícím jarem nastává i doba nejrůznějších výletů. Byl by totiž doslova hřích sedět v tak hezkém počasí doma. Vyrazte do přírody a s sebou nezapomeňte vzít ani vašeho věrného psího kamaráda. Pobyt na čerstvém vzduchu prospěje vám oběma. Navíc tak vynahradíte vašemu domácímu mazlíčkovi všechny ty hodiny, kdy na vás musel trpělivě čekat, než se vrátíte domů z práce.

Poznávejte nepoznané

Naše republika nabízí celou řadu krásných míst, kam se můžete vydat i s vaším čtyřnohým kamarádem – hrady, zříceniny, přehrady, hory, rozhledny. Mezi oblíbené lokality patří například Adršpašské skály, které nabízí nádherné scenérie, Lednicko-Valtický areál, který je zapsán na seznamu UNESCO, přírodní rezervace Divoká Šárka, kde můžete zvolit několik typů a délek tras nebo všem dobře známé Babiččino údolí. Na všechna tato místa se navíc pohodlně dostanete vlakem. Máte-li k dispozici automobil, pak se nabídka podstatně rozšiřuje.

Pojměte to sportovně

Pokud chcete celý výlet pojmout víc sportovně, pak vyrazte na kole. Větší plemena tempo bez problémů zvládnou, těm menším pak můžete poskytnout azyl ve speciálním košíku na kolo. Vybírejte trasy s dobrým terénem, málo frekventované, vyhýbejte se silnici, která nesvědčí psím tlapkám, ani kloubům. Vydejte se raději po polních a lesních cestičkách, kde není takový provoz, a pes si tady může užít maximální volnost pohybu a pořádně se vydovádět.

Nepodceňte přípravu

Nezapomeňte se na výlet náležitě vybavit. Seznam věcí se pochopitelně odvíjí od toho, jak dlouho plánujete být z domu. Zda to bude jen na jeden den, na víkend nebo na delší dovolenou. V každém případě patří mezi základní vybavení miska na vodu, jeho oblíbené pamlsky pro psy, které ho nejen zasytí, ale mohou posloužit také jako drobný „úplatek“ či motivátor na cestě. Na zahnání většího hladu to ale bude chtít něco vydatnějšího, přibalte proto granule pro psy. Nezapomeňte ani na náhubek, na některých místech se bez něj neobejdete, obzvlášť chcete-li se vyhnout zbytečným problémům. Hodit se jistě bude také oblíbená hračka pro psy, která ukrátí dlouhou chvíli při čekání na vlak nebo ve frontě.Tak, podnikněte spolu víc než jen každodenní procházku okolo sídliště, změňte prostředí, ať pozná také něco jiného. Zažijete tak neočekávané dobrodružství a utužíte váš vzájemný vztah!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *