Zbavte se celulitidy přirozenou cestou

Celulitida neboli pomerančová kůže je estetický problém, se kterým se v současné době potýká asi každá žena. Vzhled kůže je velkou měrou podmíněný geneticky a někdo má k tvorbě celulitidy větší sklony. Jak se zbavit celulitidy?

Nezáleží na tom, zda jsou ženy štíhlé nebo plnějších tvarů. Existují způsoby, kterými lze vzhled své pokožky zlepšit. Nejde o zázračné krémy a slibovaná rychlá řešení. Je třeba změnit návyky a zkusit vzhled pleti zlepšit.

Vyvážený jídelníček

Zdravý, pestrý a vyvážený jídelníček ovlivňuje vzhled našeho těla dle odborníků z více jak 70 %. Celulitidu představují tukové buňky, které se zvětší, vytlačují se proti kožnímu povrchu a vytváří nevzhlednou pomerančovou kůži. Abyste se tuku zbavili, je třeba jíst čerstvou zeleninu i ovoce a zapomenout na tučná a sladká jídla. Pomocníkem jsou potraviny, které zrychlují metabolismus.

Co jíst

Zaměřte se na nízkotučnou, celozrnnou stravu, která je přírodní a bez konzervantů. Zvolte hlavně rostlinnou stravu. Pokrmy živočišného původu často obsahují hormony, které negativně ovlivňují výskyt celulitidy. Vsaďte na celozrnnou rýži, těstoviny i pečivo a luštěniny. Zařaďte ryby a omega kyseliny s příznivým vlivem na krevní oběh a na pružnost buněčných membrán. Zkuste oleje z lněného semínka, dýňové, olivové, kokosové a avokádové. Zapojte listovou zeleninu a čerstvé plody plné vlákniny, antioxidantů a enzymů, které mají čisticí účinek a odstraňují toxiny z těla.

Pravidelný pohyb

Pravidelný pohyb je zcela nezbytný při odstraňování celulitidy. Abyste tuk spálili, je nutné se dostatečně hýbat. Ideální je kombinace aerobního pohybu, kam patří třeba běh, rychlá chůze a další dynamické cvičení s anaerobním pohybem v podobě posilování a zpevnění svalstva. Nejlepšími cviky na celulitidu jsou squaty, výpady do všech možných stran a také zanožování.

Dostatek čisté vody bez bublin

V neposlední řadě je důležité pravidelně doplňovat tekutin. Za jednu z velkých příčin vzniku celulitidy se totiž označuje právě dehydratace. Pokuste se omezit nápoje s vyšším obsahem kofeinu, jako je cola nebo káva a alkohol. Místo toho pravidelně pijte dostatek čisté vody bez bublinek nebo bylinné, ovocné či zelené čaje. Čerstvé ovocné a zeleninové šťávy doplní minerály i vitamíny a pomáhají k odstraňování toxinů. Řadí se ale do pokrmů a do pitného režimu nepatří.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient