Jak zařídit moderně a levně koupelnu?

TMS Glasgow vanová zástěna

Investice do koupelny se pohybuje v řádech desetitisíců až statisíců korun. Na čem můžete ušetřit, aniž by se to podepsalo na jejím vzhledu? Tím směrem, že nakoupíte nejlevnější komponenty, cesta nevede.

Nesnažte se šetřit za každou cenu

Pokud máte k dispozici minimální rozpočet, rozhodně to neznamená, že musíte kupovat levné nekvalitní věci. Záhy by se vám totiž celá stavba či rekonstrukce koupelny prodražila v opravách, nebo dokonce výměně nábytku, sanitární keramiky apod.

Obklady jsou základ

Hlavně zde byste měli dbát na kvalitu jak provedení, tak správného obložení. Koupelnové obklady můžete chytře zkombinovat díky mozaice vytvořené za použití levnějších jednobarevných obkladaček a dražších designových kousků. Též propracovanou pokládkou, kdy se jednotlivé dlaždice kladou netradičním směrem, koupelně vtisknete punc elegance a luxusu. Dalším řešením je nákup obkladů ve výprodeji, kdy za zlomek ceny získáte skvělou dlažbu.

Zaměřeno na sprchu

V koupelně byste měli dbát na sjednocený vzhled sanitární keramiky, kterou je umyvadlo, záchodová mísa a bidet, a plastového příslušenství, čímž jsou sprchový kout a vana. Ušetřit lze na základní řadě, jež sice má moderní design, ovšem vás nijak nezruinuje, neboť nemá žádnou speciální povrchovou úpravu. Právě moderní styl přeje nepřekombinovaným ladným tvarům. V oblasti sprchování vedou jednoduché sprchové kouty s čirým sklem, jež navíc dokážou koupelnu menších rozměrů rozšířit.

Dopřejte si teplo

Máte v úmyslu umístit v koupelně zdroj vytápění? Koupelnové radiátory, které je možné pořídit za pár korun, jsou nejčastěji žebříky do koupelny. V případě verze na elektrické napájení nejsou potřeba ani odborné zásahy. Stačí je připevnit na zeď a zapojit do zásuvky. Koupelnové žebříky nejen že dobře vypadají, nýbrž také plní praktický účel pro sušení ručníků.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient