Krásy Evropy, které si nemůžete nechat ujít – udělejte si nádhernou dovolenou

Jezdíte rádi na výlety? Proč se tedy nevydat na místo, které ještě neznáte? Poznávejte nová místa a krásy evropských zemí. Uvidíte, že abyste poznali něco nového, nemusíte nutně jezdit až na jiný kontinent. Nyní si ukážeme několik míst v Evropě, které stojí za to poznat.

Máte rádi moře či přírodu?

V první řadě si sesumírujte, jaké by mělo být místo, které chcete vidět. Zda se tam mají nacházet lesy, jezery a celkově příroda, nebo jestli rádi poznáváte moře, pláže a útesy. Mnoho lidí také rádo poznává krásná města. Těmi dnes začneme.

Nejkrásnější města Evropy

Na první místo můžeme zařadit město Manarola v Itálii. Jedná se o barevné městečko. Tento název nese z toho důvodu, že domy jsou pomalovány nejrůznějšími barvami. Další kuriozitou je, že se město nachází na nádherném útesu.

Město Ronda ve Španělsku je umístěno ve výšce 750 metrů. Toto město je také známé tím, že v dřívějších dobách zde žili loupežníci a pašeráci, což celému místu dodává jakousi divokou náladu.

Nejkrásnější města Evropy

Přírodní krásy Evropy

Na první místo můžeme zařadit Alpy. Ty zasahují do několika států, a to do sedmi. Nejvyšší horou Alp je Mont Blanc, kde můžete kromě pohoří nalézt i nádherná jezera.

Francie a její levandulová pole rozhodně stojí za návštěvu. Toto místo uvítají především milovníci stylu Provence. Můžete zde zahlédnout nejrůznější odstíny fialových polí.

Milovníkům přírody se jistě bude líbit také německý Rakotz Bridge. Jedná se o dvojitý most, který vytváří dokonalý kruh.

Něco pro milovníky moře

Portugalsko je známo tím, že má nejkrásnější útesy. Zkuste zde navštívit pláže a skály Algarve. Písek je zde zlatavý a díky slunečním paprskům to vypadá, jako by zde byly diamaty.

Mezi nejkrásnější pláže můžeme zařadit řeckou pláž Navagio. Ta se nachází na ostrově Zakynthos. Kromě krásné přírody a bílého písku zde můžeme najít i vrak pašerácké lodi. Na tomto ostrově můžete také objevit i jiné pláže, na kterých se usídlily želvy.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient