Držáky skleniček na víno – Praktičtí pomocníci milovníků vín

Držák na skleničky na víno je nejenom praktickým doplňkem vhodným do kuchyně, kde své uplatnění nachází zejména našroubovaný či zavěšený na poličkách, skříních nebo stropě, ale taktéž se perfektně hodí i jakožto neodmyslitelná součást každého dobře vybaveného vinného sklípku. Spektrum jeho možného použití se však ale rozhodně nevztahuje pouze na využití v domácnosti, z držáků skleniček na víno se totiž může klidně stát i pěkná a funkční dekorace pro váš bar, kancelář či kavárnu. Krom toho, že může sloužit jako rafinovaná výzdoba je držák skleniček na víno i vhodným dárkem, zejména tedy pro milovníky dobrých vín. Ti tak díky němu už nebudou muset více řešit, kam s prázdnými skleničkami. 

Mezi materiály, z nichž se tyto držáky vyrábějí patří mosaz, železo a chrom – tento kov je pak vůbec tím nejrozšířenějším materiálem používaným na jejich výrobu, za což vděčí především tomu, že je relativně lehký, ale zároveň velmi odolný. Dále se můžeme setkat s dřevěnými držáky a stojany, jež při vší nestrannosti vypadají vskutku úžasně.

Na všechny tyto držáky je dle jejich typu možné zavěsit od 3 až do 9 sklenic na víno standardních rozměrů, přičemž v jednoznačně nejhojnější míře jsou zastoupeny držáky pro 4 a 8 skleniček. No, a pokud se chcete vyhnout šroubování a vrtání, tak pro vás máme dobrou zprávu – díky snadno instalovatelným držákům to jde i bez této náročné řehole.

 Na výběr je z pestré a rozmanité nabídky držáků 

Příkladem snadno instalovatelného držáku je zásuvný trojřadý držák na skleničky na víno, který je vyroben z nerezového kovu a jenž slouží pro zavěšení 6 až 9 skleniček. Jeho obrovskou předností je skutečnost, že dokáže dokonale zamezit tomu, aby došlo při jeho zasouvání do skříňky k poškrábání nebo poškození polic. Jeho instalace se pak z bezpečnostních důvodů doporučuje výhradně na police o tloušťce menší než 2 cm, zároveň ale police musí být natolik pevná, aby nápor až 9 vinných sklenic bez obtíží zvládla.

Dalším produktem, u nějž se oplatí se na chvíli zastavit je stylový zlatý držák na skleničky a láhve na víno, který je vyroben z kovu barvy zlata a z jehož elegantního podstavce vychází šest ramen na skleničky a dva držáky na láhve. Tento držák je skvělou ukázkou toho, jak by měla vypadat taková funkční dekorace. 

Nejenom pro fanoušky přírodních materiálu se nelze nezmínit o z bambusu vyrobeném dřevěném stojanu na skleničky. Sice je na něj možné pověsit nanejvýše 3 sklenice od vína, ovšem jedná se o prostorové řešení, které vás jednou provždy zbaví nutnosti montáže, můžete jej totiž po jednoduchém sestavení pomocí jednoho šroubu, který je navíc už součástí balení, položit opravdu kamkoliv. Tento držák ocení nejenom příležitostní konzumenti vína, ale i podnikatelé, kteří provozují vinotéky či bary. 

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient