Jak jsem ze sportovního přešel na elegantní šatník

Bílo-červený pánský svetr Bolf 1011

Zatímco ve světě se muži o módu zajímají zcela běžně, Češi jsou v tomhle stále trochu pozadu. Mnozí si obléknou to, co jim předchozí večer nachystá manželka, další si prostě koupí první bundu, na niž narazí. I já jsem býval takový. Pak jsem ale svůj šatník změnil.

Bílý pánský svetr Bolf 1016
Bílý pánský svetr – Bolf.cz.

Ponožky v sandálech, prošívaná bunda a džíny. To jsou typické znaky Čecha. Já se snažím trochu odlišovat. Módu chápu jako možnost vyjádřit svůj styl i postoj k životu, možnost sladit se s přítelkyní, šanci udělat dobrý první dojem. Neříkám, že si nikdy neobléknu džíny, tričko a bundu. Svůj šatník jsem však obohatil o následující kousky.

Několik pěkných svetrů

Zejména teď na podzim rád nosím svetry. Nakoupil jsem jich několik, mnohé z nich jsou stejně pohodlné jako mikiny. Nejraději mám klasické svetry, hladké, bez zapínání, co se oblékají přes hlavu. Vypadají perfektně i k džínům – podívejte se na https://www.bolf.cz/cze_m_Panska-moda_Panske-svetry_Klasicke-svetry-1080.html.

Kabát na podzim a zimu

Šedý pánský zimní kabát
Šedý pánský zimní kabát – Bolf.cz.

Do svého šatníku jsem přidal také kabát. Mám jenom jeden, nosím jej na podzim i v zimě. V zimě si pod něj vezmu svetr, a když jsou největší mrazy, chodím v teplejší bundě (pořídil jsem si parku).

Černé džíny

Nejsem zrovna typ muže, který by chodil do kanceláře v tesilových kalhotách. Perfektním kompromisem jsou pro mě černé džíny. Dají se vzít k obyčejnému tričku s nápisem, ale i ke košili nebo svetru a kabátu pro elegantnější outfit.

Nesmrtelné oxfordky

K černým džínám, košili a kabátu mi prostě tenisky nesedí. Proto jsem si pořídil jedny trochu společenštější boty. Zvolil jsem oxfordky, které jsou v posledních letech v módě jak v pánském, tak v dámském botníku. Uvažuji ještě o nějakých teplejších společenských botách na zimu.

Šála

Ke kabátu patří šála, na podzim navíc krásně zahřeje. Nebojte se tedy pánských doplňků. Já jsem si nejdříve pořídil šálu, pak ji doplnil ještě o kožené rukavice.

Vnést do svého šatníku trochu elegance samozřejmě něco stojí. Berte ale v úvahu, že vám tyto kousky vydrží několik dlouhých let. Občas když budete casual look střídat se sportovním, a nebudete tedy kabáty a košile nosit každý den. Kromě toho, například v e-shopu Bolf se dají všechny výše popsané kousky pořídit za slušné ceny. Podívejte se sami na https://www.bolf.cz.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient