Jak jsem svým ratolestem vybíral dětské hřiště na zahradu…

dětské hřiště

V okolí našeho rodinného domu není žádné dětské hřiště, kam by mohla zajít manželka s našimi ratolestmi, a proto jsem se rozhodl investovat do vlastního. Surfoval jsem po internetu, abych nasbíral inspiraci. Všiml jsem si, že někteří zdatní tatínkové se pustili do stavby dětského hřiště svépomocí, ovšem u nás to bylo nemožné. Za kutila se nepovažuji.

Začal jsem tedy s hledáním toho, jaké dětské hřiště je kvalitní, splňuje všechny bezpečnostní normy a podobně. Četl jsem si různé recenze, ale nakonec mě asi nejvíce zaujala variabilita hřišť od firmy HAGS Praha. Oproti ostatním řešením však jsou tato hřiště docela drahá, zase jsem si říkal, že na bezpečnosti pro děti by se šetřit nemělo. Kdyby se totiž něco stalo, vyčítal bych si to.

Skluzavky, houpačky i kolotoče

Protože hřiště nebudu využívat já, ale moje děti, zeptal jsem se jich, co všechno by jejich vysněné hřiště mělo nabízet. Anička říkala, že se neobejdete bez skluzavky. Honzík zase chtěl houpačku a kolotoč. Obě ratolesti mají dva a půl roku, a proto jsem se díval na složení hřišť pro tuto věkovou kategorii.

U společnosti HAGS Praha se mi líbila tématika některých varian, takže z obyčejného hřiště najednou byla pirátská loď. Protože daná firma realizuje dětská hřiště i pro veřejný prostor, tedy napříč celou Prahou, byl jsem si jist, že by přece město neinvestovalo do něčeho, co by ublížilo dětem. Velice se mi líbí dětská hřiště Berliner Seilfabrik, ale ta ještě nejsou pro naše děti.

Co dále HAGS Praha nabízí?

Produktové portfolio je vskutku bohaté. V produktech jsem našel i městský mobiliář, bezpečnostní povrchy, šplhací skály, minigolf a další atrakce. Nemohl jsem ale utratit všechny naše úspory, tak jsem při výběru dětského hřiště zůstal při zemi. Honzík s Aničkou byli nadšení, když přišli od babičky a na zahradě měli úžasné hřiště plné atrakcí. Manželka má děti navíc neustále na očích, protože z kuchyně vidí přímo na zahradu.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient