Nejděte do toho bez pomoci – s koupí bytu vám pomůže realitní portál CinCink

Koupit byt se může zdát být snadné. Vyberete si, zaplatíte a spokojeně bydlíte. Tak toto je skutečně naivní představa. Jde o proces mnohem složitější, kdy se hodí mít k ruce partnera, který vám umí v náročném procesu pomoci s radou i s doporučením odborníků. Takovým je realitní portál CinCink.

CinCink není žádná služba postavená na zelené louce, ale ani další realitní server, který nám nabídne pár volných bytů k prodeji. Portál vznikl jako nápad zaměstnanců Komerční banky a ta za portálem i nadále stojí. Cílem bylo vytvořit pomocníka a rádce pro lidi, kteří kupují nemovitost. V Komerční bance, která poskytuje i hypotéky, dobře vědí, jak dokáže být cesta k vysněnému bydlení trnitá. A potvrdí to nejspíš každý, kdo si touto cestou prošel.

Ani já jsem nebyl ušetřen problémů s koupí bytu. Problematické majetkové vztahy, objevení skrytých vad po odkoupení, táhnoucí se proces schvalování hypotéky – jak by se mi před pár lety pomocník, jakým je CinCink, hodil. Nabádá nás k ostražitosti, třeba pokud jde o stav nemovitosti, a současně nám nabízí odborníky pro všechny oblasti, kteří se nám při nákupu budou hodit. Ať již jde o technickou inspekci, daňového poradce či právní služby.

Nepodceňte stav bytu

Obvykle si říkáme, že když nekupujeme dům, ale pouze byt, nemusíme být natolik ostražití. Opak je pravdou. A to i v případě že se rozhodneme koupit zcela nový byt, či byt po rekonstrukci. Skrytých závad se dokáže objevit tolik, že znemožní užívání bytu. Nebo nám nutné opravy celý obchod prodraží. Odborníci dnes jednoznačně radí nechat si nemovitost zkontrolovat odborníkem. Jenomže kde technickou inspekci sehnat? I na specialisty z tohoto oboru vám nabídnou kontakt na stránkách CinCink. Koupě bytu bude díky tomu mnohem jednodušší a bezproblémovější.

Jaké další služby realitní portál CinCink nabízí?

Vedle technické inspekce je to bankovní úschova peněz do doby, než dojde k zápisu převodu nemovitosti na katastru. Najdete zde doporučení na právní služby, informace, pokud jde o daň z koupě nemovitosti, plus i kontakt na daňového správce. Bude se vám hodit. Od roku 2019 totiž platí daň vždy kupující, a to ve výši 4 %. Služby daňového poradce vám dovedou ušetřit nemalé peníze.

Rychlejší cesta k financování bydlení

Asi nepřekvapí, že na stránkách projektu nechybí ani kvalitní hypoteční kalkulačka. Kdykoli narazíte v nabídkových inzerátech na nemovitost, o jejíž zakoupení byste byli schopni uvažovat, snadno si sečtete výši hypotečních splátek.

Využití služeb portálu je rychlejší a bezproblémovější cestou i k hypotéce jako takové. Váš obchod ne totiž mnohem méně rizikový pro banku. Tak neváhejte a využijte CinCink.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *