S prodejem bytu jsem měl práce a práce, ale naštěstí…

Před několika měsíci jsem zdědil menší byt po své zesnulé babičce. Sám mám rozestavěný rodinný dům, na kterém je spoustu práce, a proto jsem neměl čas starat se ještě o byt, a tak jsem se rozhodl prodat ho. Vůbec jsem netušil, že s prodejem jako takovým je spojena celá řada povinností a náležitostí. Shodou okolností jsem však narazil na portál CINCINK, jenž mi proces usnadnil.

Prvně jsem se rozhodoval, jestli prodej bytu uskutečnit skrze realitní kancelář, nebo se do toho pustit na vlastní pěst. Po přečtení několika článků jsem nakonec usoudil, že bude lepší, když se o prodej postarám sám, ale to jsem si ještě nedokázal představit, co všechno musím zařídit a zajistit.

Narazil jsem ale na článek o férovém realitním portálu CINCINK, za nímž stojí Komerční banka, a tak jsem si řekl, proč se na něj nepodívat. Přece jen, stojí za jeho vznikem jedna z největších bank na českém finančním trhu, a tím jsem měl jistotu, že jsou informace opravdu relevantní, kvalitní a pravdivé, žádné bláboly.

Inzerce zdarma s textem od odborníka

Jako velice důležitý krok jsem vnímal vložení inzerátu na realitní portály. Podíval jsem se však na ceník a protočily se mi panenky, a tak jsem nakonec hledal nějaká bezplatná řešení. CINCINK naštěstí nabízel možnost vložit inzerát zdarma. Zpočátku jsem si říkal, že když se jedná o novou webovou stránku, tak na ni nebude nikdo chodit a já budu muset čekat několik měsíců, než se někdo ozve. Omyl. Pár dnů po vložení jsem měl už několik dotazů na nemovitost. Komerční banka propagaci svého portálu nepodcenila a nyní je na ní vskutku zajímavá návštěvnost.

„Psát prodejní texty neumím,“ pomyslel jsem si…

Podíval jsem se na další služby, které realitní portál CINCINK nabízí. Protože nejsem v psaní prodejních textů příliš zdatný, využil jsem možnosti textace inzerátu. Služba vyšla na 250 korun, takže žádná výrazně vysoká částka to nebyla. Požádal jsem si mimo jiné i o profesionální nafocení, neboť můj vztah k fotoaparátům není zrovna dvakrát příznivý. Dřív bych vyhodil smartphone z okna, než bych pořídil nějakou pěknou fotku.

právní služby

Smlouvy zkontroloval právník

Vyhotovení potřebných smluv od právníka je poměrně drahá záležitost. Stáhl jsem si nějaké vzory přímo z internetu, poslal jsem je právníkům přes CINCINK a dostal jsem návrhy, jak smlouvu upravit, co do ní ještě zakomponovat a podobně, aby nebyla ani jedna strana znevýhodněna. Právní služby vyjdou skrze CINCINK na 6 900 korun.

Donedávna jsem si myslel, že ještě budu platit daň z prodeje nemovitosti. Díky portálu CINCINK jsem zjistil, že se jedná už o povinnost kupujícího, a tím jsem ušetřil další peníze.

Ani vy si nevíte rady s prodejem své nemovitosti? Nebo chcete investovat do bydlení? CINCINK vám se vším pomůže.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *