Je třeba zbavit se Zemana

Delší dobu než je zdrávo sleduji nejrůznější zprávy o tom, jak je třeba zbavit se Zemana. Inu, Miloš je s námi již příliš dlouho na to, aby si ho někteří příležitostní voliči odepřeli volit, prostě, Miloš je náš, my ho máme rádi a Miloše nedáme. Z jedné strany člověk slyší, že Češi mají takového prezidenta, jakého si zaslouší, z druhé zas něco o tom, že nikdo lepší tu není a nebyl.

Zeman umě sází na stádovité pokrytectví nadpoloviční většiny Čechů, o tom není sporu. Někteří dobří Mikešové, Radkina Honzáka nevyjímaje, přirovnávají Zemana k Zápotockému, ano, tak velké, řekl bych až nezdravé charisma mu přisuzuje.

Zeman se svým rudým fašismem se směsicí líbivého populismu by mohl vyhrávat volby nekonečně dlouho, nebýt jeho chatrného zdraví, neboť působí na své voliče přímo magicky, proniká do jejich myslí programovaných od dětských let infantilním lhaním, pokrytectvím, nepřejíctností, nenávistí, žalováním, zbabělostí.

O Zemanovi toho bylo již napsáno mnoho, jedno však je jisté: volební období se krátí a nakonec ani Miloš není tím pohádkovým Kostějem Nesmrtelným, který úkrývá svou zranitelnosti ve vejci dravého ptáka, ne tak to opravdu není, dokonce i Miloš nás jednoho dne nás opustí. Koho pak dosadíte na jeho místo, Češi?

Na osvícenou volbu Čechů bych nesázel. Uvědomte si, že žádný prezident se vás ve vašich každodenních bitvách nezastane, žádný politik vám nepomůže, Češi, navrhuji vám, zvolte ve svých životech sami sebe, pokud máte ještě dostatek sebeúcty a odvahy.

Je třeba zbavit se Zemana v hlavě.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *