Jak vyzdobit dům na vánoce?

Snad všichni jsme někdy viděli v katalozích vánočního osvětlení, nebo někde na internetu krásně osvětlený vánoční dům a chtěli jsme své obydlí vyzdobit podobným způsobem. Při umisťování osvětlení se nám ale zdálo, že to není tak jednoduché, jak by se mohlo zdát a výsledek povětšinou nedopadl dle našich představ. Ale proč a co je možno udělat pro to, aby byla příští rok vaše vánoční venkovní osvětlení domu jako z katalogu? Zajímavé možnosti inspirace i nákupu rozmanitých typů osvětlení najdete na https://a-zbozi.cz

Důležitý je návrh osvětlení a jednotnost struktury

Základním prvkem každé rozsáhlejší dekorace by měla být jednotná struktura. Osvětlení je vhodné ladit do jedné, maximálně dvou barev s tím, že v takovém případě by měla být jedna barva hlavní a druhá ji pouze doplňovat. Pro začátek bych doporučila volit veškeré osvětlení v jedné barvě, kterou v době LED diod bude pravděpodobně teple bílá, nebo studeně bílá. Konkrétní barvu si zvolte dle svých preferencí- stejně večer za svitu osvětlení nebude okolí viditelné, takže se s jeho barvou nebude bít. Studeně bílou lze doporučit především do horských oblastí, kde je běžně před vánocemi sníh, protože perfektně doplňuje zasněženou, zamrzlou krajinu.

Jaké druhy a typy vánočního osvětlení využít?

Základem každé světelné vánoční výzdoby jsou bezpochyby vánoční světelné řetězy– ty není problém zakoupit v různých barvách, délkách a určení do interiéru i exteriéru. Výhodou LED řetězů a vlastně veškerého vánočního osvětlení z LED diod je fakt, že jsou velice odolné, takže není problém je zavěsit například ani na světelné stromy, s jejichž větvemi pak hýbe vítr a na podobná místa. Klasikou je pak umístění okolo oken, na zábradlí, nebo nejrůznější obvodové linie domu. Na zábradlí a okapy jsou pak perfektní svítící rampouchy, nebo světelné závěsy- záleží na Vás, co si vyberete. Osvětlení je možno doplnit nejrůznějšími svítícími figurkami (andílci, sobi, santa claus apod.), které můžete umístit před dům, nebo kamkoliv na zahradu.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient