Módní kousky, které ženám nad 40 nesmí chybět

I když je věk jen číslo, čtyřicítka je velký přelom, kdy většina žen už ví, co jim sedí a nesedí. Navíc už si nemají potřebu cokoliv dokazovat a sází na ležérní eleganci. Co vám nesmí chybět v šatníku?

Bez čeho se váš šatník neobejde? Nechte se inspirovat a pak to zkuste osobitě pojmout po svém. Kombinujte a vybírejte šaty jednobarevné, pruhované, květované i s puntíky, rovného, košilového či áčkového střihu. Přizpůsobte si je zkrátka po svém. Podívejte se, které kousky vám nesmějí chybět.

Moderní sako nebo stylová bundička

Sako je neodmyslitelným a elegantním kouskem šatníku každé ženy. Vezmete si jej k šatům, sukni i džínům a stále vypadá super. Vezmete si jej do práce i na obchodní schůzku, se saténovým topem k sukni nebo do divadla na šaty. Nemáte rády saka? Pořiďte si elegantní bundičku se stojáčkem a budete in. A jaký je náš typ? Pořiďte si různé šátky a budete každý den jiné!

žena v saku
žena v saku

Šaty ke kolenům i mírně pod kolena

Záleží na tom, jak se cítíte. Štíhlým nohám sluší délka nad kolena, prudce elegantní je midi délka. Šaty nesmí chybět v žádném dámském šatníku. Délka midi se hodí kamkoliv. Zvolte univerzální model, který užijete pro více příležitostí. Na dovolené v nich můžete k vodě, na večeři, na parket i do divadla. Volné můžete občas přepásat různými pásky. Budou tak vypadat každý den jinak.

Tmavé úzké kalhoty

Každá žena by měla mít doma černé nebo tmavší kalhoty. Pro moderní ženy džíny, pro dámy elegantní model třeba i s puky, které se zase vracejí do módy. Pěkně totiž zeštíhlují. Zkombinujete je s čímkoliv a vezmete si je kamkoliv. Kromě klasické černé můžete zvolit šedý antracit, tmavě modrou, hnědou nebo třeba vínovou barvu.

tmavé kalhoty
tmavé kalhoty

Nejen černá sukně

Další neopomenutelný základní kámen šatníku tvoří černá nebo tmavě modrá sukně. Vyberte si tu správnou, která vám padne jako ulitá. Smyslné boky schovejte do rozevlátého áčka a zvýrazněte pas. Štíhlé postavy zvolí pouzdrovou sukni, ty hubené třeba balonovou. Průkopnice ležérního stylu sáhnou po volné a dlouhé maxi sukni. Volány, krajky či plisé? Vše je povoleno. Řiďte se svou intuicí.

Malé černé vyměňte za tmavě modré šaty

Víte, že černá barva zvýrazní vaše vrásky a nedokonalosti pleti? Vyměňte je za tmavě modrou, vysoce elegantní barvu, která perfektně zeštíhluje a k vaší tváři je milosrdná. Jde o kousek, kterým nikdy nic nepokazíte, což věděla i Coco Chanel. Nemusí jít jen o délku nad kolena nebo midi u pouzdrových šatů. Vaše malé modré mohou být volné, rovné, do áčka, s volány i kanýry. Vše je povoleno. Opět zvolte model, který lze měnit náhrdelníky, opasky, šátky a šálami.

žena v tmavě modrých šatech
žena v tmavě modrých šatech

Zajímavý top a originální tunika s puncem elegance

Pokud vyrážíte do společnosti, zajímavý horní díl oblečení se vám bude hodit. Vyberte si elegantní nebo rovnou sexy top, romantickou blůzku nebo rafinované body. Dbejte na to, aby byl vámi vybraný kousek něčím zajímavý a originální. K výše uvedeným tmavým kalhotám či sukni, nebo k džínům či jakékoliv sukni jej hravě zkombinujete. Tunika je jedinečný vynález. Opět ji dáte na kalhoty, džíny nebo legíny, ale i přes různé sukně. Dají se nosit volně i s pásky.

Zavinovací kabát i kardigan

Jarní i zimní, prostě zavinovací. On je totiž zavinovací kabát zcela nadčasový. Díky jakémukoliv pásku můžete zdůraznit pas, a to i když máte na sobě v zimě více vrstev. Mezi skvělé kousky na jaro, podzim i zimu patří také kardigan. Vzpomeňte si na Francouzky, jak jej umí nosit. Kratší verzi noste k džínům s vysokým pasem, delší zase na šaty. Pár originálních knoflíků zvýrazní jeho eleganci.

kardigan
kardigan

Boty rovné i na podpatku

Pokud vás čeká důležitá schůzka a potřebujete vypadat zcela sebejistě, zvolte podpatky. Zajímavý a originální pár bot podtrhne každé kalhoty, sukni či šaty a z jednoduché klasiky vytvoříte jedinečný model. Pokud už si ale vážíte svého zdraví a nečekáte na to, že se po vás každý muž na ulici otočí, pořiďte si kvalitní kožené boty s rovnou podrážkou. Na baleríny ale rovnou zapomeňte. Stélka musí být tvarovaná. Nebojte se do nich investovat. Originální design zabere i bez podpatku a vás konečně nebudou bolet nohy a nebude se vám bortit klenba.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *