Masáž, která vám prospěje

thajska-olejova-masaz-1-1280

Nevíte, jaký zvolit typ masáže, aby vám skutečně prospěla? Vyberte si tu správnou masáž přímo na míru. Podívejme se, podle čeho ji zvolit.

Nabídka masáží je velká. Důležité je vybrat si ji tak, aby byla přínosná. Měla by pomoci tělu, psychice i duši, podpořit imunitu i zdraví. Pokud máte vážnější zdravotní obtíže, poraďte se s lékařem. Při chronických bolestech zad a potížích s pohybovým aparátem se poraďte s fyzioterapeutem. Na otoky jsou vhodné ruční i přístrojové lymfatické masáže.

masáž
masáž

Klasická a sportovní masáž

Aktivní sportovci podstupují masáže pravidelně pro uvolnění. Při sedavém zaměstnání u lidí pracujících v kanceláři s nedostatečným pohybem zabírá klasická i sportovní masáž, která pomocí osvědčené kombinace hmatů uvolní napětí těla a zklidní psychiku.

Thajská masáž pro uvolnění pohybového aparátu

Tradiční thajská masáž patří mezi ty, které nejúčinněji uvolňují. Používá unikátní systém technik a kromě působení síly na tlakové body uvolňuje i svaly, klouby, šlachy, chodidla a natahuje páteř. U této relaxační techniky se používá i akupresura a jóga.

Olejová relaxační masáž pro získání energie

Na ztuhlé a unavené tělo zabírá relaxační masáž se zahřátým olejem. Sem patří i ájurvédská masáž. Odbourává stres, zlepšuje kvalitu spánku a současně uvolňuje tělo, i když se jedná o jemnou, spíše energetickou masáž.

Ájurvédská masáž pro rozproudění energie

Ájurvédská masáž používá oblasti marmy, přes které má volně plynout životodárná síla zvaná prána. Pokud je tělo zanesené, energie neproudí a projevují se různé potíže a indispozice. Při této masáži se tělo pročistí a přijde nový příliv energie.

Masáž shiatsu pro regeneraci

Jemná, příjemná, bezbolestná a účinná masáž kombinuje uvolňovací techniky, mobilizaci a jemný tlak na energetické body pro dosažení relaxace. Součástí jsou techniky shin tai a pracuje se na hlubší úrovni informačního systému těla. Provádí se v oblečení při hudbě vleže na futonu. Využívá energie reiki pro doplnění energie do těla a urychlení regenerace.

Reflexní masáž pro detoxikaci a uvolnění

Reflexní masáž má blahodárné účinky na tělo a nejčastěji se provádí na ploskách nohou, kde se podle tradiční čínské medicíny odráží celé tělo. Reflexní terapie rozproudí v těle pozastavenou energii a objeví bolavá místa signalizující určitý problém v některé části těla. Dojde k prokrvení, uvolnění svalů a odplavení škodlivin z našeho organismu.

Aromamasáž pro uvolnění psychiky

Aromamasáž vám dokonale uvolní kromě těla i mysl. Jemné dotyky v kombinaci s vůní esenciálních olejů vám uvolní napětí v těle, odplaví stres a úzkostné stavy a zlepší náš psychický stav. Mohou pomoci odstranit smutek, napětí, úzkost i lehkou depresi.

masáž
masáž

Pobyt venku vás dostane do pohody

Musíte si zorganizovat čas, abyste se alespoň 3x týdně dostali na procházku, jděte do lesa či na hory, kde svítí slunce a kde dobijete energii. Ideální je zařadit pohyb venku na každý den, třeba začít chodit do práce a z práce pěšky, alespoň kousek. Najděte si blízkou alej nebo park a vyrazte sem na půl hodiny na oběd. Plánujte si pěší túry i výlety na kole.

Pohybem k dobré náladě

Nutný je pravidelný pohyb, který umí zvednout náladu. Vyrazte si protáhnout tělo minimálně 3x až 4x týdně, na jógu, pilates, kalanetiku, plavání, nebo si zahrajte třeba tenis. Najděte si to, co vás baví, ať už je to tanec nebo posilovna. Druhy pohybu kombinujte, ať nemáte jednostrannou zátěž.

Vyváženou stravou ke stavu bez výkyvu nálad

Jídlo by mělo být pravidelné, v malých porcích, vyvážené, nutričně hodnotné, málo kalorické a zdravé, aby tělo uspokojilo. Zařaďte trochu ovoce, hodně syrové zeleniny, v zimě si dejte různé polévky a kaše. Dbejte na dostatečný přísun kvalitních proteinů, prospěšných tuků a sacharidů. Sladkostem se raději vyhýbejte.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient