Odvodnění po vysazení antikoncepce

žena. vlasy

Dlouhou dobu se držela hormonální antikoncepce na předních žebříčcích, co se týče možností ochrany proti nechtěnému otěhotnění. Mnoho žen se však i přes uživatelské výhody, od tohoto trendu postupně odklání, a to z důvodů, jaké má užívání antikoncepce dopady na jejich zdraví.

Tip: Antikoncepce za nejlepší ceny online nakoupíte zde

Dopady na ženské tělo

Antikoncepce má vliv na celou řadu orgánových systémů ženského těla. Od centrální nervové soustavy počínaje, kardiovaskulárním systémem konče. Ovlivňuje srážlivost krve a zvyšuje riziko plicní embolie. Negativně působí na játra a jaterní funkce, metabolismus cholesterolu a triglyceridů. Dále může negativně ovlivnit metabolismus cukrů a zhoršit inzulínovou rezistenci. Zvyšuje hladinu stresového hormonu kortizolu a v neposlední řadě i snižuje libido.

Nežádoucích účinků je bohužel celá řada. Jedním z nich je také nepříjemné zadržování vody v těle a přibírání na váze. V momentě užívání antikoncepce, se problému zavodnění jen těžko zbavíme. Po vysazení ovšem existuje celá řada pomocníků, které nám od přebytečné vody v těle uleví.

Zavodnění

Zavodnění je stav, kdy se v našem těle, tkáních, dutinách či oběhovém systému nahromadí voda. V případě užívání antikoncepce, se to děje vlivem hormonálních změn. Pokud vás trápí otoky kotníků a nohou, v oblasti obličeje a očí. Máte nafouknuté břicho bez zjevné příčiny. Špatně se vám tráví a máte pocit přesycenosti. Jste nadměrně unavení. Možná se i více potíte nebo zápasíte s celulitidou. To vše mohou být příznaky zavodněného organismu.

voda

Jak se odvodnit

1) Naprostým základem je dostatečný přísun tekutin. Přesto, že se zdá, že vody máte nadbytek a další její příjem je tedy nelogický. Opak je pravdou. Tělo si pouze vytváří zásoby vody pro případ nedostatku. Pokud zvýšíte příjem tekutin, bude se vaše tělo i efektivně zbavovat přebytečné vody, spolu s dalšími toxiny, které je nutné vyplavit z těla ven.

2) Vyvážená strava je dalším základním bodem, který by měl být dodržován. Bílá mouka, cukry a nadměrné množství soli mohou zavodnění ještě zhoršovat, proto je dobré se jim vyhnout. Dále je dobré vynechat ze svého jídelníčku průmyslově zpracované potraviny plné solí a nezdravých chemikálií. Důležité je také vyhnout se alkoholu.

Čeho by se naopak na talíři mělo objevit co nejvíce, je čerstvá zelenina, ovoce a šťávy z nich. Borůvky a brusinkyokurkačesnek a řapíkatý celer. Skvělé odvodňující účinky má například vodní meloun, na kterém si můžete pochutnat v létě.

3) Důležitý je i dostatečný přísun tělu prospěšných vitamínů a minerálů. Stěžejní jsou z hlediska odvodnění hořčík a draslík. Hořčík pomáhá nastolit optimální rovnováhu vody v těle a najdeme ho především v mandlích, čočce, banánech nebo listové zelenině. Draslík je nezbytný pro snižování sodíku v těle a produkci moči. Obsažen je třeba v rajčatech, špenátu, pomerančovém džusu nebo avokádu.

4) Pohyb je další nedílnou součástí v procesu zbavování se nadbytečné vody v těle. Správným pohybem jako je svižná chůze, běh, žilní gymnastika a procvičování dolních končetin, plaváním nebo třeba hormonální jógou, můžeme ovlivnit mnohé. Snížit otoky a zlepšit hospodaření organismu s vodou.

5) Příjemnou variantou může být i lymfatická masáž. Lymfa, která ve velké míře hospodaří s vodou a také odvádí toxiny z těla, je velkým pomocníkem při odvodnění. Spojit tak můžete příjemné s užitečným.

6) Pokud budete hledat rychlou pomoc z lékárny, na trhu existuje spousta prostředků, které vám budou ku prospěchu. Patří mezi ně například:

  • H2Out Forte, který obsahuje kombinaci přírodních látek. Extrakt z kopřivy, fenyklu, kaštanu a zelené kávy.
  • Water Fighter, obsahující směs bylin, zeleného čaje a hořčíku.
  • Liftea, obsahující směs bylinek s diuretickými účinky.
  • KNEIPP, 3 bylinky na odvodnění a vyloučení škodlivých látek z těla.
byliny

7) Bylinky představují více alternativní variantu na cestě za odvodněním. Příroda je však dokonale vybavena nám pomoci s našimi zdravotními neduhy. Vyzkoušet tak můžete například výluh z přesličky rolní, listů pampelišekkopřivyjalovce, nebo vývar z libečku či petržele. Všechny tyto bylinky mají výborné diuretické účinky a dají se sehnat i jako bylinné extrakty k pravidelnému užívání.

8) Pomoci může i sauna či pára. Když se chcete čistit a odvodňovat, není nic lepšího než se trochu vypotit, třeba právě v sauně. I tak se dá efektivně zbavit přebytečné vody v těle. Nezapomínejte ale o to víc pít.

Možností je vskutku hodně a vy sami si můžete najít ty, které nejvíce vyhovují a fungují právě vám. Proces odvodnění se po vysazení antikoncepce začne postupně, přirozeně a logicky dít sám od sebe, nicméně i tak je dobré tělo co nejvíce podpořit. Počítejte s tím, že celý proces nějakou tu chvíli potrvá. Pokud ale budete dodržovat zdravou životosprávu, dostatečně pít, hýbat se, podpoříte celý proces bylinkami nebo přírodními preparáty k odvodnění, občas se vypotíte v sauně, nebo si zajdete na lymfatickou masáž, výsledek na sebe nenechá dlouho čekat. Vaše tělo bude ozdravené, bez zbytečných otoků a nadbytku vody.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient