Chcete prodat své zlaté slitky? Směle do toho, je správná doba

zlato

Zatímco se akciový trh v posledních týdnech otřásal, cena investičního zlata a dalších drahých kovů rostla. Kdo tedy dříve investoval právě do nich ve formě slitků, ten má teď šanci je s dobrým výnosem prodat. Cena zlatých slitků navíc vzrostla i díky poklesu české koruny. Víte, kde slitky prodat?

Své zlaté slitky nabídněte ve specializované prodejně v pražském Obecním domě

Právě zde, ve firmě Zlaté mince Numismatika, se zaměřují nejen na zmíněnou numismatiku, ale už od roku 2003 též na prodej investičních slitků. Ať již jde o investiční zlato, stříbro, platinu či palladium.

Nemusíte být klientem prodejny, abyste zde mohli své slitky prodat

Pražská prodejna v Obecním domě nabízí výkup zlata i klientům, kteří zlaté slitky nakoupili jinde. Ať již u jiných prodejců, či jej získali skrz svoji banku jako zprostředkovatele. Na rozdíl od jiných výkupců se firma Zlaté mince Numismatika specializuje na výkup zlata od celé řady rafinerií, díky čemuž je světlou výjimkou, protože mnohdy narazíte na to, že váš slitek jinde odkoupit nechtějí. V Obecní domě vykupují slitky rafinerií Agosi, Argor Heraeus, Degussa, Credit Suisse, Heimerle + Meule, Johnson&Matthey, Metalor, Heraeus Hanau, PAMP, Munze Osterreich, Rand Rafinery, Perth Mint, Royal Canadian Mint, Umicore, Sempsa, Umicore, UBS a Valcambi.

cena zlata za rok
cena zlata za rok / zdroj: cena-zlata.cz

Čekat nebo prodat?

To záleží! Obvykle se investiční doba u zlata uvádí sedm let. Jenomže aktuální stav nahrává tomu zúročit investice i po mnohem kratší době. Když se podíváte na vývoj ceny od začátku roku doposud, uvidíte, že cena zlata rostla rychleji než obvykle. Kdo dnes potřebuje hotovost, prodá své investiční zlato a dostanete se ze šlamastiky způsobené poklesem soukromých či firemních příjmů. Na prodej zlata je vhodná doba a rozhodně neproděláte. Já prodávám, co vy?

Zlato - graf ceny

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient