Airbus chce propouštět. Výpověď by se mohla týkat až 15 tisíc zaměstnanců

Airbus chce propouštět

Airbus, společnost, která zaměstnává velký počet zaměstnanců plánuje obrovské změny. Ty se budou týkat právě pracovních míst. Bohužel se jedná o negativní zprávu, a to až pro 15 tisíc pracujících. Podle zpráv se totiž ve společnosti bude propouštet a počet lidí, kteří se se společností rozloučí míří k výše uvedené hranici. Jestliže nevíte, o jakou společnost se jedná, v následujících odstavcích vám Airbus přibližíme do větších detailů.

Airbus aneb krátké seznámení se společnosti

Jak už vám může samotný název napovědět, jde o společnost zabývající se výrobou letadel. Vzhledem k tomu, že je letecká doprava kvůli koronavirové onemocnění ve ztrátách, nemá společnost stoprocentní využití, jako tomu bylo například v předchozích letech. To vede k razantnějším změnám týkající se propuštění. Airbus podle slov plánuje propustit přibližně 15 tisíc zaměstnanců. K nejobávanějším státům patří především Francie a Německo. Právě těchto dvou států se koronavirové onemocnění dotkne nejvíce.

Airbus chce propouštět. Výpověď by se mohla týkat až 15 tisíc zaměstnanců

Je pravdou, že s koronavirovým onemocněním nepočítala žádná společnost. Na druhou stranu se krize netýká všech odvětví. Pokud bychom se ale podívali konkrétně na to letecké, tady se můžeme bavit o jedne z největších krizi vůbec. Není se čemu divit, hranice se uzavřeli a možnost cestovat do zahraničí tak nebylo zpřístupněno, a to po dobu několika týdnů. To se v konečném důsledku negativně dotklo i společnosti Airbus, která rovněž zažívá největší krizi ve své historii. Společnost provedla některá úsporná opatření a zůstává tak na trhu i nadále.

Úsporná opatření nestačí!

Bohužel tyto úsporná opatření nestačí na to, aby společnost fungovala stoprocentně, a tak se rozhodla pro zrušení několika tisíc pracovních míst. Jenom výše uvedené státy, kterými je Francie a Německo přijde o 11 tisíc zaměstnanců. Zbylý počet je poté rozdělen do několika menších pracovišť. Jak budou letecké společnosti pracovat dále s koronavirovým onemocněním není doposud známo. Situace se bohužel v tomto směru vyvíjí každým dnem jinak. Na základě situací je tedy potřeba provádět různá opatření.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient