Vydat knihu je dnes snadné, ale…

knihy

Toužíte napsat kuchařku? Sepsat příběhy ze života matky samoživitelky? Vydat návody pro práci s předškolákem, které předčí i ty od odborníků na Montessori pedagogiku? Napsali jste román nebo knížku pro děti? Knihu dnes dokáže vydat každý, pokud na to má finanční prostředky. Pokud ale už do vydání své knihy investujete nemalé peníze, udělejte to chytře.

Koho vlastně hledat?

Ochotného nakladatele, který vydání vaší prvotiny zafinancuje, najdete jen stěží. Ti se uchází o známější persóny, které jsou sázkou na jistotu. Rozhodně vás ale neodmítne vydavatelství, pokud si vydání knihy zafinancujte sami, máte sponzory nebo vyberete na startéru. Není však vydavatel jako vydavatel. Pro většinu budete bohužel jen jednorázová zakázka a nemají zájem o vás nijak pečovat.

Kde vzít vydavatele-partnera a pomocníka?

Mít na vydání knihy prostředky ještě neznamená, že má vaše kniha šanci uspět. Pokud ji jen vydáte a budete čekat, co se stane, budete zklamáni. Jenže kde vzít rady, jak to udělat správně, když je to vaše prvotina a jste v oboru nováček?

Zcela jiný přístup než ostatní vydavatelé zaujalo rodinné nakladatelství KLIKA Věry a Jiřího Noskových. Autorům poskytne hned na začátku zdarma eBook o tom, jak své knihy propagovat, má pro ně připravenou Autorskou dílnu s návody a videi a otevřeně své autory vyzývá, aby zavolali, kdykoli si neví rady. Svým autorům vyrábí zdarma pozvánky, plakátky a 3D modely jejich knih a pro mnohé z nich to byla tak příjemná zkušenost, že už knihy u Kliky vydali tři a víc. Ze zisku jim totiž posílá celých 90 %, což také není na trhu samozřejmost.

Kdo si myslí, že nejtěžší je knihu napsat, ten se plete

Kolem nás je obrovské množství krásných knih. Ano. Jejich psaní je umění, ale k tomu, aby si kniha našla své zákazníky, to nestačí. Nedovolte té své zapadnout a najděte si partnera, který vás povede. Jde přece o to nejlepší, co jste zatím vytvořili!

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient