Kontrola exekucí je možná i online

Před několika měsíci jsem se rozhodl zažádat o hypoteční úvěr, nicméně nastala celá řada problémů. Banka si důkladně prověřuje každého žadatele. Pokud se chcete vyhnout potížím, je lepší si nejprve zjistit, jak na tom vůbec jste v očích bankovních a nebankovních institucí. Já jsem si nejprve objednal výpis z registru dlužníků a exekucí, abych věděl, jestli se mi do cesty postaví nějaké překážky.

V současné době nemusíte nikam chodit, já jsem si vyřídil všechno z pohodlí svého domova. Registr dlužníků je dostupný i přes internet, nicméně se jedná o zpoplatněnou službu. 

Jak jsem žádal o výpis z registru dlužníků?

Internet je plný webových stránek, kde je možné si požádat o výpis. Služba je však zpoplatněná. Já jsem si vybrat portál Dluznickyregistr.cz, kde je možná kontrola exekucí jak u soukromých osob, tak i podnikajících fyzických osob či společností. Vyhledávat se dají informace nejen na základě jména, příjmení a data narození, ale také podle identifikačního čísla. 

Jelikož jsem si chtěl žádat o hypotéku na bydlení, tak jsem si požádal o výpis exekucí podle mého jména a data narození. Jakmile jsem vyplnil dané informace, dostal jsem se k placení. Platba je možná přes platební kartu, rychlý převod online či bankovní převod. V prvních dvou případech je výsledek viditelný ihned, u toho třetího do jednoho až dvou pracovních dnů. 

Proč je dobré zjistit si tyto informace?

Ušetříte si tím spoustu starostí. Žádat o hypoteční úvěr je totiž náročný proces. Jestliže však máte nějaké pochybnosti, předejdete tím komplikacím. V případě jakéhokoliv záznamu totiž nemusíte ani do banky chodit, protože vám nepůjčí. Pak se můžete snažit o napravení svých restů. Budete mít kompletní přehled toho, v čem jste v minulosti pochybili, zda ještě nemáte splaceno a podobně.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *