Connect-i: chytrý batoh pomocí kterého můžete přijímat hovory a poslouchat hudbu

Google a výrobce zavazadel Samsonite spojili síly a představili chytrý batoh Connect-i. Pomocí technologie Jacquard vyvinuté Googlem lze nyní tkaninu propojit s vaším smartphonem. Poklepáním nebo přejetím rukou jednoduše ovládáte řadu funkcí bez nutnosti vytahovat váš mobil. Zajímá vás, co všechno Connect-i dokáže? Tak se začtěte do dnešního článku.

Co je Jacquard?

Google skupina ATAP (Advanced Technology and Projects) začala na Jacquardu pracovat v roce 2014. Jedná se o technologii, pomocí které lze propojit chytrá vlákna s vaším telefonem.

Jacquard Tag je zabudovaný do levého popruhu batohu a můžete s jeho pomocí přijímat hovory, poslouchat své zprávy, přehrávat hudbu, používat navigaci, fotit se a provádět řadu dalších funkcí.

Jednotlivé úkony ovládáte gesty jako jsou přejetí nahoru, dolů, poklepání a překrytí. Co má každé gesto ovládat, si můžete nastavit v příslušné aplikaci.

Jacquard Tag se nabíjí mikro USB kabelem.

Connect-i není první využití této technologie. V roce 2015 Google podobným způsobem spolupracoval se značkou Levi. V roce 2017 uvedli na trh Levi Commuter X Jacquard, který měl zabudovaný bluetooth štítek do manžety.

Za kolik si můžete Connect-i pořídit?

Tento batoh rozhodně dokáže více než běžný městský batoh nebo taška do školy.

Konnect-i je dostupný ve verzi Standard a Slim. Standard stojí £ 195 a Slim £ 179.

Uvnitř batohu jsou přihrádky na složky a notebook. Má také kapsu na láhve a je vyrobený z nepromokavého materiálu.

Někteří vnímají tento batoh jako zbytečnost, jelikož všechny zmíněné funkce jsou součástí chytrých hodinek. Jiní zase obdivují praktičnost batohu, zejména pokud často cestují. Tak jako tak je úžasné vidět, jak jde technologie dopředu. A co vy? Dáváte přednost chytrému nebo zdravému batohu?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *