Jedeme na tábor! Ale co s sebou?

A je to tady, den odjezdu se blíží a vaše ratolest bude poprvé odkázána sama na sebe v cizím prostředí s dospělými, které nezná. Co vše krom dobrých rad zabalit s sebou a na co určitě nezapomenout?

Do každého počasí

Není třeba balit dítěti dvacet triček, bude chtít nosit stejně jen jedno a to táborové. Balte proto s rozumem maximálně tři věci od každého kusu – trička s krátkým a dlouhým rukávem, mikiny, kraťasy i kalhoty. Vsaďte na dvoje pevné boty a v případě škaredého počasí určitě sáhněte po pláštěnce a gumákách. V horkých dnech zase myslete na plavky, mléko na opalování ideálně v rozprašovači pro snadnější aplikaci a sprej proti komárům.

Svačiny

Na většině táborů je třeba mít s sebou vlastní ešus, ale uplatní se určitě i svačinový box, do kterého si může dítě dát menší svačinu na výlety i z vlastních zásob. Sladkosti a dělení se o ně také patří mezi táborovou klasiku. Nezapomeňte i na menší láhev na pití.

Na výlety

I tady platí, že před kvantitou volte raději kvalitu. Tedy sáhněte po termo prádle, dobré větrovce a sportovním batohu, který nebude dítě dřít do ramen, naopak bude dobře sedět. Ponožkách z merino vlny a rozchozených turistických botách.

Čistota půl zdraví

Ani s hygienou to vaše dítě nebude přehánět. Postačí mu úplně hřebínek, ručník, pasta na zuby, kartáček a sprchový gel na vlasy i tělo. Vězte tedy, že různé krémy, několikery gumičky a tělová mléka jsou úplně zbytečná.

Technický svět

Ty tam jsou doby, kde jediným komunikačním kanálem mezi rodinami byly lesklé pohlednice. Nyní se z nich stala spíše nostalgická vzpomínka. Nemá-li tedy vaše dítě ještě mobil, možná by stálo za to popřemýšlet a pořídit třeba úplně obyčejný, aby v případě potřeby mohlo zavolat domů.

Pár dalších drobností

Samozřejmě nezapomeňte na nějaké kapesné, psací potřeby, papíry, kapesníky.

Děti většinou mají celodenní program a dávají přednost svým kamarádům než věcem, byť třeba oblíbeným. S drobnostmi, jako jsou knížky, různé hračky či elektronické hry šetřete, většinou se na ně stejně nedostane. A navíc, když je nepřibalíte, zmenšíte šance, že je dítě na táboře ztratí či zapomene.

Foto: Baagl

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient