Důvěryhodné půjčky rychle a výhodně? Jde to!

Jste v situaci, kdy zvažujete půjčku a přemýšlíte, jak se co nejlépe informovat o dostupné, výhodné, ale v neposlední řadě také kredibilní nabídce? Dobrá zpráva je, že už nemusíte investovat svůj drahý čas do obcházení kamenných poboček a dlouze diskutovat s bankéři. Jde to mnohem rychleji díky internetovým srovnávačům, které po rychlém srovnání a možnosti sjednání nejčastěji cestovního pojištění či povinného ručení nově nabízejí i pomoc s prověřením nabídky úvěrů na různé účely.

Půjčky poskytují bankovní i nebankovní instituce. Liší se hlavně v podmínkách jejich poskytování, které bývají velmi různé. Bankovní půjčky jsou obecně považovány za důvěryhodnější způsob financování než úvěry z nebankovního sektoru. „Výhodou je, že bankovní instituce podléhají dohledu České národní banky, zatímco nebankovní společnosti podléhají pouze obecné legislativě. U bankovní půjčky se zpravidla setkáte s nižším úrokem, než za jaký běžně poskytují úvěry nebankovní společnosti. Banky také důkladně prověřují platební schopnosti žadatelů, a proto existuje menší riziko, že klient přecení své platební schopnosti a dostane se do dluhové pasti,“ vysvětluje Aleš Rothbarth, specialista z internetového srovnávače Klik.cz, který kromě vyhledání a srovnání cen různých druhů pojištění umí pomoci s rychlým srovnáním nabídky půjček z pohodlí domova.

K rychlému sjednání je třeba doložit doklad vaší totožnosti, nejlépe občanský průkaz, a potvrzení o vašem příjmu. Může jím být vaše výplatní páska nebo v případě OSVČ daňové přiznání. V případě, že žádáte u banky, u které máte bankovní účet, potvrzení většinou dokládat nemusíte, protože banka vidí pohyby na vašem kontu.

Co je důležité si uvědomit u sjednávání půjčky

Při zřizování půjček je důležitá výše splátky, doba splácení, úroky a poplatky. Samotná splátka je rozdělena na úrok a úmor. Úmor vyjadřuje splátku samotné dlužné částky neboli jistiny. Úrok představuje druhou část splátky – odměnu věřiteli za poskytnutí úvěru. Úrok je nastavený podle úrokové sazby, ale zahrnuje také další poplatky.

Co znamená RPSN

Při výběru úvěrů je důležité sledovat nejen výši splátky a dobu splácení, ale především také RPSN, tedy „roční procentní sazbu nákladů“. RPSN žadateli o úvěr transparentně ukazuje celkové náklady na úvěr, umožní srovnání půjček a poslouží k posouzení jejich výhodnosti. Zahrnuje např. poplatek za správu úvěru, poplatek za vedení účtu, administrativní poplatek za poskytnutí úvěru, pojištění schopnosti splácet nebo poplatek za převod peněžních prostředků. Jednoduše řečeno, čím je RPSN nižší, tím je úvěr výhodnější. Výhodné pro žadatele o půjčku je, že poskytovatelé úvěrů mají povinnost RPSN uvádět.

One thought on “Důvěryhodné půjčky rychle a výhodně? Jde to!

  1. Dobrý den, opravdu potřebujete financování a půjčku na dokončení svých projektů, domů, podnikání, nákupu pozemků, nemovitostí? nyní je k dispozici řešení pro získání půjčky. Rychlou půjčku vám poskytnu do 24 hodin bankovním převodem na váš účet. Úvěr začíná od 5 000 do 150 000 000 kc s úrokovou sazbou 2%. Splácení půjčky začíná od 1 do 30 let. Pokud opravdu potřebujete vážnou a urgentní půjčku, kontaktujte mě hned a budete spokojeni, POUZE kontakt: kubelkamartin5@gmail.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *