Horské slunce vs. vaše pleť. Jak o sebe správně pečovat na zimní dovolené?

V letních měsících nedáme dopustit na opalovací krém, abychom ochránili svou pleť i pokožku, nicméně v zimě už nebýváme tak důslední. Přesto je ale nutné o svou pleť každodenně pečovat, zejména pokud ji vystavujeme nepříznivým vlivům, jako je mráz a horské slunce. Ať už zvolíte sjíždění sjezdovek nebo zimní turistiku na hřebenech hor, nezapomínejte na ochranu své pleti.

Pobyt na horách s sebou přináší nejen příjemnou relaxaci, ale i opravdu stresové prostředí pro naši pleť. Přechody z mrazu do tepla a horské sluneční paprsky přináší nejen zarudnutí pleti, ale i její podráždění a v některých případech i tvoření ekzémů. Abychom těmto situacím předešli, je nutné pleť na pobyt venku řádně připravit. 

Před odchodem z horské chaty svou pleť řádně připravte

V zimě se naše pleť hůře promašťuje, proto je nutné přibalit do kufru správný hydratační krém, který nám pomůže zvládnout teplotní rozdíly a může být prevencí před začervenáním a jinými neduhy, spojenými s pobytem na horách. Využijte krémy s dostatečným SPF faktorem, které pleť nejen krásně promastí, ale i ochrání před horským sluncem. 

Horká sauna pleti nesvědčí

Po náročném dni na sjezdovce nebo pořádném výšlapu si rádi dopřáváme horkou vanu či saunu. To nás příjemně zrelaxuje, ale naše pokožka se dostane do teplotního šoku. Výsledkem tak je prudká dehydratace pleti či začervenání. Proto ihned po horké lázni či sauně využijte hydratační tělové mléko a hydratační masku, které vaši pleť dokonale osvěží a připraví k dalšímu dni na svahu.

Nezapomeňte ani na pravidelnou hydrataci zevnitř. Při sportování na horách odvedete z těla velké množství vody, proto se pravidelně osvěžujte bylinkovým či ovocným čajem, který si můžete připravit s sebou do termosky. Pití tak máte neustále při sobě a nemusíte se přizpůsobovat horským bistrům či restauracím.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *