Jak se starat o kontaktní čočky? Tři zásady pro jejich bezproblémové nošení

Kontaktní čočky jsou v posledních letech čím dál oblíbenější náhradou dioptrických brýlí. Není divu, výhod mají hned několik. Někomu se líbí, že ho neomezují v pohybu, nemlží se a komfort vidění je lepší. Pro někoho je důležité, že obroučky neruší jeho vzhled, a jiní si díky barevným kontaktním čočkám pohrávají s barvou očí a vylepšují svůj pohled. Pro všechny uživatele je ale důležité o čočky dobře pečovat.

Dodržujte správnou hygienu
První zásada se týká hygieny. Ta je v tomto případě klíčová. Čočky určené pro jednorázové použití nejsou v tomto ohledu tak náročné, stačí si pořádně umýt ruce před jejich nasazením a také před vyndáním. Trochu náročnější proces je pro opakované nošení. Některé čočky se smějí používat týden, jiné měsíc a dioptrické kontaktní čočky barevnémohou zdobit naše oči po dobu až tří měsíců. Samozřejmě s tím, že je nutné čočku z oka na noc vždy vyjmout. 

Skladování hraje prim

Druhá důležitá zásada se týká jejich uskladnění, pokud nejsou zrovna v oku. Pouzdro je tedy nezbytnou součástí výbavy každého uživatele. Stejně tak i kvalitní roztok, ve kterém se musí čočky udržovat. Tyto doplňky si můžete objednat například na stránkách Top Crazy, kde si je pohodlně vyberete přes e-shop a počkáte si na ně v pohodlí domova, kam vám za krátkou dobu dorazí. 
A teď k samotnému procesu. Po vyjmutí čočku ihned propláchněte dostatečným množstvím již zmíněného roztoku, abyste ji zbavili nečistot a usazenin, a vložte do pouzdra s čistým roztokem. Předejdete tím nechtěnému zanesení nečistot do oka a následným komplikacím.

Při používání kontaktních čoček myslete také na líčení a buďte obezřetní při nanášení různých sprejů a laků na vlasy. Vždy myslete na to, že máte nasazené čočky a oči zavřete. 

Ať už jste zběhlí uživatelé kontaktních čoček, nebo s nimi právě začínáte a postupně poznáváte jejich přednosti, nechte se inspirovat na stránkách Top Crazy. Vybrat si zde můžete z velkého množství nejrůznějších čoček i příslušenství, v nabídce nechybí ani jedinečné dioptrické kontaktní čočky barevné, pomocí kterých změníte svůj vzhled. Buďte odvážní a nebojte se experimentovat. Dodá vám to sebevědomí a hlavně lepší pohled na svět.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *