Rozdíl mezi muži a ženami při hraní se stírají. Muži více riskují

Pokud si myslíte, že hazard a časté návštěvy kasin jsou ve 21. století stále záležitostí čistě mužskou, pak jste na obrovském omylu. Rozdíly mezi muži a ženami totiž při hraní hazardních her nejsou zdaleka tak velké, jak byste možná čekali. Obě pohlaví se sice chovají trochu jinak, avšak nijak to nesouvisí s pravděpodobností výhry.

Kdo chodí do kasina víc?

Řada odborných studií prokázala, že počty mužů a žen navštěvujících kasina jsou prakticky srovnatelné. Velký rozdíl mezi pohlavími při závislosti na hraní hazardních her se ovšem projevuje až u velikosti sázky. Muži mnohem raději riskují, a to zejména po náhodné výhře. Místo toho, aby se získaným obnosem odešli, pokračují ve hraní s cílem vydělat větší finanční obnos. I kvůli tomu mají muži 7krát vyšší pravděpodobnost spadnout kvůli hazardním hrám do problémů.

Jak jsou kasina vnímána?

Jeden z největších rozdílů mezi muži a ženami je dobře vidět ve vnímání kasin. Zatímco ženy berou kasina jako místo společenského ruchu stvořeného pro pobavení, muži si zde potřebují něco dokazovat. Jejich ego jim jednoduše velí, aby předvedli své nejlepší schopnosti a dovednosti. Vždy však platí, že byste měli navštěvovat pouze kasina s oficiální licencí od Ministerstva financí ČR. Ta mohou existovat i v online podobě.

Oblíbené hry mužů a žen

Všem vám je asi jasné, že ženy budou v kasinech hrát jiné hry, než jejich mužské protějšky. Většina žen si libuje v klasických herních automatech, protože se u nich nemusí tolik soustředit a navíc je pro ně pozorování blikajících ikon obrovskou zábavou. Muži naopak upřednostňují složitější hry založené na matematice a logickém myšlení. Typicky se jedná o poker, ruletu nebo bingo. Důkazem, jak se muži a ženy liší při hraní je i blackjack. U něj byste ženy hledali marně.

V dnešní době do kasin chodí muži i ženy. Mezi pohlavími jsou sice při hře hazardních her významné rozdíly, ovšem ty jsou naprosto zanedbatelné.

1 názor na “Rozdíl mezi muži a ženami při hraní se stírají. Muži více riskují”

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient