S eliptickým trenažérem se na cvičení budete opět těšit

Zapomeňte na přecpané posilovny a permanentky do fitness center za tisíce korun měsíčně. Máme pro vás ideálního adepta na atraktivní domácí cvičení, který v sobě ukrývá hned několik cvičebních strojů naráz, a tak si na něm protáhnete a zformujete celé tělo ještě efektivněji. Lámete si hlavu, o čem je řeč? O multifunkčních eliptických trenažérech, které možná znáte také pod pojmem orbitrack.

Co je vlastně eliptický trenažér?

Pokud jste se s tímto cvičebním přístrojem ještě nesetkali, mile rádi vám jej v krátkosti představíme. Jde o tréninkový a posilovací stroj s dvěma nášlapy na nohy a dvěma tyčovými držadly na ruce, který v sobě geniálně spojuje vlastnosti stepperu, běžeckého pásu a rotopedu. Díky tomu eliptické trenažéry nabízejí vysoce efektivní způsob, jak se zbavit nadbytečných kil, zformovat svalstvo dolní i horní poloviny těla, zpevnit střed těla a zlepšit si fyzickou kondici.

Trénink na eliptickém trenažéru je ale prospěšný také pro kardiovaskulární systém. Přispívá totiž ke snižování krevního tlaku i množství nezdravého cholesterolu v krvi, a zároveň udržuje v dobré kondici srdce a cévy. Navíc je cvičení šetrné ke kloubům a kostem, takže si na orbitracku mohou zacvičit všichni členové vaší domácnosti včetně prarodičů nebo lidí v pooperační rekonvalescenci.

Vyberte si ten správný eliptický trenažér

V profesionálních obchodech, jako je ten na odkazu https://hop-sport.cz/elipticke-trenazery/, narazíte na spousty modelů orbitracku v širokém cenovém rozpětí a mnoha zpracováních. Sáhnout po prvním, jehož design a cena se vám bude zamlouvat, by ale byla chyba. Je totiž potřeba vzít v potaz několik proměnných, aby se vám na přístroji cvičilo co nejlépe.

Nejprve se v popisku produktu přesvědčte o tom, že výrobcem uvedená maximální doporučená nosnost je zhruba o 20 % větší než váha nejtěžšího člověka, který na stroji bude trénovat. Také si vyberte správnou délku nášlapu pedálu. Pro co nejkomfortnější cvičení lidí s vyšší postavou by na eliptickém trenažéru měla být délka kroku zhruba 40 až 50 cm. Pokud ale měříte 160 cm, k pohodlnému tréninku vám postačí nášlap okolo 35 cm.

Vychytávky, které u orbitracku oceníte

Aby se vám na cestě za vaší vysněnou postavou dařilo, je potřeba se cvičení skutečně věnovat. Pořiďte si eliptický trenažer domů a využijte k formování postavy každou volnou chvilku, která se vám během dne naskytne.

Tréninkový přístroj by ale také měl nabízet něco, co vás bude bavit a motivovat k pravidelnému pokračování ve sportovní aktivitě. I v tomto ohledu se můžete na eliptický trenažér spolehnout. Vyberte si model, který nabízí lákavé funkce a vychytávky pro záznam vašeho cvičení.

Měření, analýzu a archiv hodnot vaší tepové frekvence, uběhnuté vzdálenosti a spálených kalorií, si můžete prostřednictvím Bluetooth nebo wifi propojit se sportovní aplikací v chytrém telefonu. Máte tak o svém progresu přehled kdykoliv a kdekoliv. Nejmodernější stroje pak dokonce na obrazovce dokážou simulovat běh krajinou.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient