Elektro Elefant nám zachránilo víkend

Sem tam se to stane každému. Nejde proud. Pravděpodobně vypadl jistič, případně je problém v celé ulici či čtvrti, protože někde překopli nějaký kabel. Možná je odstávka. Jenže nám se jednou stalo, že problém byl pouze v našem bytě.

Manželka šla vařit po obědě pudink, abychom měli nějaký dezert na později, avšak po zapnutí sporáku se ozvala rána a přestal jít proud v celém bytě. Tipoval jsem jen vyhozené jističe, avšak tak jednoduché řešení tentokrát nestačilo. Elektřina nešla.

Co dělat, když nejde elektrický proud?

Jistič nepomohl, chyba nebyla ani v hlavním jističi na společné chodbě bytového domu. Dále jsme tedy začali pátrat, zda i naši sousedé nemají problémy. Světlo ve společných prostorách chodby svítilo, to byla o první špatné znamení. Pro jistotu jsme zazvonili ještě na sousedy, jim proud také šel. Bylo jasno, že je chyba u nás.

Jsem průměrný kutil, práce s elektřinou je však přece jen nebezpečná, proto jsem se rozhodl místo řešení na vlastní pěst radši hledat, jaký elektrikář Praha 9 nás vysvobodí. Našel jsem poměrně brzy.

Záchrana i během víkendu

Po chvíli hledání jsem narazil na Elektro Elefant, firmu, která vás nenechá ve štychu ani v noci či o víkendu. U nás došlo k výpadku právě během víkendu, kdy není zase tak snadné sehnat pomoc. Zavolal jsem na nonstop zákaznickou linku Elektra Elefant a tam mi řekli, že ke mně ihned vysílají elektrikáře, který dorazí do 15 minut. A opravdu u nás brzy byl.

Nemůžu přesně popsat, co elektrikář dělal, protože tomu zcela nerozumím, avšak nějak se mu podařilo lokalizovat problém, který byl v rozvodné skříni. Na místě ho opravil a za hodinku bylo po problému. Příjemně překvapení jsme byli i cenou, nešlo o drahou záležitost.

Nedokážu si ani představit, jak bychom fungovali bez elektřiny. Děti by se nudily, já bych nemohl pracovat, vlastně bychom si ani neuvařili večeři. Můžeme být šťastní, že žijeme v 21. století, kdy je pomoc tak snadno dostupná. Stačí zvednout telefon.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient