Neutrální barvy rolet Den a noc oceníte v každém interiéru

Ne vše může být v interiéru stejně dominantní. Často se rozhodneme pro příliš výrazné stínění oken, třeba v pořád standardní kombinaci záclona plus závěsy ve výrazných vzorech a barvách. Avšak kvůli tomu se pak dostaneme do situace, že musíme zvažovat pomalu barvu každého porcelánové šálku, který si do bytu pořizujeme. Obecně platí, že čím větší a dominantnější plochy v interiéru řešíme, tím bychom je měli řešit decentněji. Platí to tradičně pro podlahové krytiny, ale stejně tak pro stínění oken.

Decentní barevnost kostry interiéru znamená moci se vyřádit v detailech

Čím výraznější barevnost a vzory si zvolíme například pro stínění oken, ale platí to i pro podlahy, tím více se musíme držet neutrality při výběru nábytku a bytových doplňků, či příliš přemýšlet nad stylem každého prvku. Stínění oken by mělo být neutrální. Rozhodně však ne nudné. Z osobní zkušenosti mohu říct, že právě tyto benefity umí nabídnout jedna z nejmodernějších forem stínění – rolety Den a noc.

V čem spočívá neutralita?

V módě se vždy za neutrální považovala bílá a černá. Proto bylo povinností každé ženy držet si v šatníku černou a bílou kabelku, stejně tak černé a bílé boty. Jenomže pak přišla na scénu nová neutrální barva – nude čili tělová. A podobné je to i u barevnosti stínění na okna. Bílá a černá vypadají dobře a pořád jde o neutrální barvy, nejsou však rozhodně jediné. Stejnou neutralitu nabídnou různé přírodní odstíny, ale i matné barvy v tmavší i naopak, v pastelové barevnostiRolety do oken Den a noc se nabízí ve velice zajímavých, přitom neutrálních barvách. Neruší je výrazné vzory. Decentně však může působit i oblíbený dekor dřeva na roletě. Pokud zvolíte některou z barevných variant, třeba modrou, je vhodné ji pak v interiéru zopakovat.

Nechte si poslat vzorky zdarma

Rozhodně nemusíte kupovat zajíce v pytli. Největší obchod s roletami na českém trhu, Fexi.cz, nabízí vzorky rolet zdarma. Bez nákladů si máte možnost nechat zaslat až osm vzorků rolet. Díky tomu snadněji zjistíte, jestli právě ve vašem interiéru vypadají dobře.

Díky zaslaným vzorků, se snadno seznámíte i s jednotlivými liniemi rolet Den a noc a jejich kvalitou. Firma dnes nabízí kategorii Silver – Silver origin a Silver slim, Gold – Gold oriental, Gold oriental luxus, Platinum – Platnum nature, Platinum nature slim, Plainum nature fine, Platinum nature magnum, Platinum nature blackout, Platinum nature blackout II, Platinum originál, Platinum pruhovaná slim, Diamond – Diamond silk, Diamond luxus nature, Diamond exclusive, Diamond victory, Diamond duo elegace, Diamond hesián a Diamond žíhaná.

Služba dodání osmi vzorků je zcela zdarma, i když spíše by se dalo říct, že je k nezaplacení. Ušetří nám čas při výběru barvy i jakosti materiálu a snadněji vytvoříme skutečně dokonalý interiér. Se vzorkem tkaniny pak můžeme chodit po obchodech s nábytkem i s bytovými doplňky a snadněji si vybrat jednotlivé kousky do našeho bydlení.

Podívejte se například na rolety Den a noc Silver. Právě v této řadě lze najít skutečně zajímavé, a přitom neutrální rolety, které se hodí do každého interiéru. Přestože jsou rolety Den a noc jedním z nejmodernějších typů stínění, perfektně doplní i okna v historických zástavbách, a dokonce neurazí ani na chalupách, kde se snažíme v duchu současných trendů v architektuře kombinovat nové se starým bez toho, abychom se pokoušeli napodobovat. Tato forma stínění je praktická a velice estetická s neutrálním vzhledem použitelným v podstatě univerzálně.

Jak fungují rolety Den a noc?

Přestože se už nějakou tu chvilku bavíme o využití rolet Den a noc, pro někoho ještě nemusí být jasné, o jaký typ stínění vlastně jde. Roleta Den a noc je vlastně neuvěřitelně jednoduchý a současně geniální nápad. Jde o roletu ze speciální tkaniny, na které se střídají průhledné a neprůhledné pruhy. Roleta je současně zdvojená. Díky tomu při manipulaci s roletou dochází ke vzájemnému překrývání průhledných a plných ploch. Na základě toho se zvětšuje intenzita světla pronikajícího skrz roletu do interiéru, nebo přesně naopak.

Díky různým materiálům používaným při výrobě rolet dokážeme dosáhnout i úplného zatemnění. Zatemňující rolety Den a noc jsou skvělým řešením do dětských pokojíků, kde chceme dosáhnout zatemnění během dne, kdy dítě spí. Hodí se však i ložnice každého, koho ruší světla z ulice, svit měsíce, případně pracuje v noci a přes den pak potřebuje zatemnění. Jenom dokonalá tma nám umí nabídnout zdravý spánek, kdy naše tělo produkuje serotonin. Lidské tělo není uzpůsobeno spánku při světle.

TIP: Rolety Den a noc si lze vybírat podle úrovně zatemnění, kterou nám umí tyto rolety nabídnout. Jde o nízké zatemnění, v sortimentu tkanin nejhojněji zastoupené střední zatemnění, vysoké zatemnění a v sortimentu Fexi.cz nechybí ani již zmíněné blackout rolety. V některých místnostech a bytech obecně si vystačíme s nízkým zatemněním. Hodí se třeba na severně orientovaná okna, kde se o světlo spíše ucházíme, než abychom se před ním snažili ukrýt.

Praktická a snadná montáž

Investovat do nákupu rolet, a ještě platit montážní firmě, do toho se chce málokomu. Navíc na montážníka často čekáme déle, přitom nové rolety si chceme užít co nejrychleji. Naštěstí montáž rolet Den a noc je skutečně extrémně snadnou. Myslete ale předem na to, kam a jak budeme rolety upevňovat. Fexi.cz nabízí jak textový manuál k montáži, tak instruktážní video. Díky těmto povedeným manuálům jde žaluzie Den a noc, jak se těmto roletám občas nesprávně říká, namontovat hravě, rychle, a především zcela svépomocí.

Jak změřil rolety Den a noc?

Rolety Den a noc si naměříte svépomocí. Jde to snadné a s návody od Fexi.cz to nejde nezvládnout. Důležité si je uvědomit, že měření je nutné přizpůsobit vždy typu uchycení rolety na okně. Tradičně se používá zavěšení a vrtání na okno, vrtání na okno do zdi a vrtání do stropu. Existuje i zavěšení bez vrtání. Fexi.cz vyrábí látkové rolety v šířkách od 30 do 240 cm. Výška je 150, 220 nebo 240 cm.

Jak se upevňují rolety Den a noc?

Rolety v otevřených kazetách lze umísťovat bez vrtání. Roleta se pouze speciálním háčkem pověsí na horní část okenního rámu. Velice propracovaný systém tak umožňuje pomocí umístěného ozubeného kolečka dokonce dopnout vodicí silon.

Otevřené kazety, POLO kazety a MAXI kazety se dají navrtat na okno. Bojíte se, že zničíte svá zcela nová a vůbec ne levná okna? Pro každý typ ze zmíněných kazet naleznete na stánkách Fexi.cz podrobný videomanuál, díky kterému se stane navrtání rolet do oken hračkou.

Méně strašidelně na zákazníky působí vrtání do zdi nad okno. Tento typ upevnění rolet Den a noc se hodí pro otevřené kazety, POLO kazety a MAXI kazety. Podívejte se opět krok za krokem, jak to zvládnout napoprvé a s přesností mistra.

Ovládejte rolety Den a noc moderně

Rolety Den a noc se dají ovládat standardně ručně za pomoci řetízku. Celý systém ovládání je propracován tak, aby byl co nejbezpečnější jak pro děti, tak pro domácí zvířata. Pro mnohé je ruční ovládání rolet zcela dostačující. Kdo si však chce při ovládání rolet užít skutečný komfort, ten by měl využít elektrické ovládaní. Elektrické rolety Den a noc usnadňují manipulaci s roletami. Hodí se do místností, kde chceme najednou ovládat více oken. Elektrické rolety vyřeší ovládání v místech, která jsou hůře dostupná. Rozhodně se investice do nich vyplatí a z běžných rolet udělá komfortní a luxusní produkt.

Oplatí se rolety Den a noc?

Rolety Den a noc dokonale kombinují estetický vhled a promyšlenou funkčnost založenou na jednoduchém principu. Jen stěží budete hledat interiér, kam by se tento geniální způsob stínění nehodil. Rolety Den a noc v neutrálních barvách umí nahradit záclonu a závěs současně. Ve svém designu zas předčí jiné typy žaluzií a rolet. Jestliže si zvolíme tkaniny pro žaluzie v neutrálních barvách, bude pro nás další zařizování v podstatě naprostou hračkou.

Rolety Den a noc poskytují i další benefit. Je to skvělá zákaznická péče ze strany Fexi.cz. Každá činnost, která je spojena s výběrem i montáží rolet, je názorně předvedena v profesionálních videích. Manuál najdeme k výběru, měření, montáži i k samotnému nákupu. Potěší též štědrý přístup výrobce, který je ochoten posílat až osm vzorků materiálu rolet.

Rolety Den a noc se hodí v podstatě do celého bytu. Jsou vhodné na malá i velká okna. Lze je zcela snadno čistit, i když jejich benefit spočívá i odpuzování nečistot. Rolety vydrží čisté i v náročnějším prostředí a jejich čištění nejsou žádné galeje. Zamilujete si je všude tam, kde hledáte akorátní, někdy menší, jindy větší zastínění. Poděkují vám za ně děti, když je umístíte do dětského pokojíčku. Konečně se pořádně vyspíte s pomocí zatemňujících rolet. Rozhodně není důvod váhat, a pokud pro svá okna hledáte skutečně prémiový produkt dnešní doby, jsou jím rolety Den a noc od Fexi.cz.

Nezapomeňte, že tyto speciální rolety nemusí zkrášlovat pouze soukromé byty a rodinné domy. Své využití najdou rolety Den a noc i ve firmách, ve velkých kancelářských budovách i v různých provozovnách firem. Třeba v beauty salonech, ev. ve zdravotnických poradnách. I zde oceníte především neutrální odstíny rolet.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient